Certificatele Verzi nu opresc pandemiile

În brambureala neguroasă și atroce cu care ne zdrobește avalanșa informațională prăvălită peste noi de canalele mainstream pe de o parte, și de multiplele „social media” pe de altă parte, nu se întrevede nicio licărire, nicio luminiță. Omul rezultat din pandemia 2020, un Jim Stark confuz, scufundat emoțional în propria lui aroganță, se desenează ca o pictogramă a culturii suburbane Tik Tok – anamorfoză psihedelică unsă pe felia de pâine halită de zmeii libidinoși ai technocrației, de umflații hazardului agățați în ramele iluzorii ale puterii, asemeni potenței fleșcăite a pulii lui Terente, eșuată, descompusă în formolul gravid de greața borcanului.

Ok, între timp trâmbițele planetei în frunte cu democrațiile vechi și consolidate țipă isteric din toate orificiile- stop rasismului, BLM, stop discriminării pe bază de diverse diversități, blabla „nimeni nu este lăsat în urmă”, salvăm planeta, reinventăm bunăstarea, CE FRUMOS!

Prea frumos pentru a fi adevărat, realitatea zilei este cu totul alta; vedem cu ochii noștrii și noi nu suntem idioți, vedem corect și interpretăm corect:

-promisiunile Marii Resetări, ambițiile Agendelor ONU, etc. vin la pachet cu reluări ale unor experimente odioase, pe care le credeam arhivate pentru veșnicie în hambarele ororii, dar iată, ștergem astea cu buretele, avem ceva nou Punk Never Die, avem Certificatul de Vaccinat, o reluare a infamului Certificat arian (Ariernachweis). Eroarea logică rezidă de data aceasta în credința că „poa să ningă poa să plouă sunt rasist (am vaccin) de Lume Nouă”!

Chestiunea e deja marcată „done”. Problemele care și le pun încrezuții puterii sunt de ordin tehnic, cum să aplice.

În naivitatea lor, legiuitorii Uniunii Europene au cerut sfatul piraților, mai exact al celor de la CCC. Sigur, aceștia și-au făcut treaba prompt dar au evidențiat, pe lângă problema falsificării acestor „certificate”, și problemele care apar din incompatibilitatea viscerală a acestora cu natura umană: în același mod în care greșește fascismul, de câte ori dă semne de trezire.

Tocmai graba cu care liderii impun aplicarea urgentă a acestor „laissez passer” dă măsura caracterului suspect a determinării lor. Mare parte a populației nu dorește să primească vaccinul, deci ar fi un proces de durată pentru ca autoritățile să-i convingă de necesitatea acestuia. Mai mult, nici măcar cei care doresc să se vaccineze nu au apucat să o facă.

Atâta timp cât nu toată lumea care dorește să fie vaccinată poate fi vaccinată, cardurile de vaccinare sunt un mijloc de divizare a societății. Ca atare, ele nu fac parte din soluție, ci fac parte din problemă: deschid poarta pentru Rezistență, Ilegalism, Piraterie, cu alte cuvinte luptta împotriva oprimării, bătălia pentru Libertate.

Concluzii ale raportului:

NU falsificarea este adevărata problemă

Deoarece certificatele de vaccinare analogică pot fi falsificate cu ușurință, introducerea înregistrărilor digitale de vaccinare nu este doar discutată, ci și implementată prematur în anumite locuri.

Dar aceste certificate digitale de vaccinare nu rezolvă presupusa problemă a falsificării. Nu în ultimul rând, cu greu vă puteți baza pe competența sau motivația adecvată din partea personalului de inspecție pentru a identifica falsurile. Chiar și scenariile simple de înșelăciune, cum ar fi utilizarea cardului de vaccinare al altuia, vor avea șanse mari de succes în condiții reale.

Doar prin privilegii suplimentare pentru persoanele vaccinate față de persoanele nevaccinate, în combinație cu disponibilitatea inadecvată a opțiunilor de vaccinare, simpla falsificare a înregistrărilor de vaccinare ar putea deveni o problemă epidemiologică.

Puncte slabe ale sistemelor anterioare

Verificarea înregistrărilor de vaccinare prin intermediul unui site web, așa cum este posibil cu certificatele de vaccinare din Turingia sau Altötting, permite urmărirea și previne securitatea.

Verificarea web a codurilor QR poate fi ușor ocolită . În Turingia, persoanele neautorizate ar putea afla, de asemenea, dacă o anumită persoană a fost vaccinată.

„Nu aveți nevoie de cinci blockchain-uri sau de o bază de date centrală pentru un certificat digital de vaccinare. Un sistem descentralizat cu verificare offline ar putea fi implementat folosind o infrastructură cu cheie publică ”, a declarat Matthias Marx, purtător de cuvânt al Chaos Computer Club. “Discuția despre certificatele de vaccinare nu ar trebui să distragă atenția de la faptul că nu certificatul de vaccinare, ci vaccinarea te ajută să te întorci într-o viață normală”.

Cerințe minime

Pe baza evaluării aplicațiilor de „urmărire a contactelor” – fără a pretinde că sunt complete, declarăm cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească un certificat digital de vaccinare. Chiar dacă aceste cerințe sunt îndeplinite de un certificat de vaccinare specific, asta nu înseamnă că acest certificat de vaccinare este o idee bună.

Cerințe sociale

  1. Utilizarea unui certificat digital de vaccinare trebuie să fie voluntară și nediscriminatorie.
  2. Sistemul trebuie să fie strict dedicat luptei împotriva pandemiei, în special nu trebuie să existe transfer de date către poliție sau servicii secrete.
  3. Sistemul poate fi utilizat numai atâta timp cât are sens epidemiologic.
  4. Sistemul nu trebuie utilizat în mod abuziv de către inspectori pentru a colecta date despre clienții lor: stocarea datelor cardurilor de vaccinare verificate trebuie interzisă prin lege.

Cerinte tehnice

  1. În principiu, nu trebuie să se poată construi dosare sau să se contureze profiluri cu dovezi digitale de vaccinare. Aceasta exclude toate sistemele care necesită verificare online.
  2. Nu poate exista o entitate centrală care să fie investită cu încredere fără control. De asemenea, nu este necesar să comunicați cu birourile centrale pentru a verifica dovada vaccinării.
  3. Un certificat digital de vaccinare trebuie să economisească date.
  4. Textul sursă și documentația trebuie să fie publice pentru a permite transparența și audibilitatea.

 

Lucrarea Chaos Computer Club așa cum a fost trimisă Bundestagului: IfSG_CCC_Marx

Mai jos într-o oarecare traducere proprie:

„Chaos Computer Club

Matthias Marx
Linus Neumann

16. Mai 2021

Cuprins

1 Falsificarea certificatelor de vaccinare
2 Certificatele digitale de vaccinare nu reprezintă o soluție
2.1 Cerințe și riscuri
2.1.1 Cerințe sociale
2.1.2 Cerințe tehnice
2.2 Dovada falsificării vaccinării în Turingia
2.2.1 Verificarea online permite urmărirea
2.2.2 Starea vaccinării poate fi vizualizată de terți
2.2.3 Verificarea nesigură pe web

 

Proiectul de modificare a Legii privind protecția împotriva infecțiilor prevede că pe viitor, pe lângă medicii de sex feminin, farmaciștii vor putea, de asemenea, să genereze certificatul de vaccinare. Acest lucru ar trebui să ducă la un acces mai ușor, în special pentru accesarea ulterioară a cardurilor digitale de vaccinare. În acest context, a fost discutată falsificabilitatea cărții galbene de vaccinare (oficial: „Certificate internaționale despre vaccinări și carte de vaccinare”) a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Prin urmare, în această declarație, Chaos Computer Club (CCC) explică pe scurt cum pot fi falsificate trei dovezi comune ale vaccinării. Discuția despre securitatea contrafăcută ignoră problema reală. Există mai puține probleme tehnice de rezolvat decât provocările sociale. Dovada vaccinării este un instrument de diviziune, mai ales atâta timp cât nu oricine dorește să fie vaccinat poate fi vaccinat. În plus, nu este foarte util acum – după ce milioane de persoane au fost deja vaccinate – să dezvoltăm alternative digitale la cardul OMS stabilit.

1 Falsificarea dovezii vaccinării

În cele ce urmează, sunt luate în considerare trei certificate de vaccinare diferite (cartea galbenă de vaccinare, cartea de vaccinare și formularul de înlocuire). Pot exista și alte tipuri de dovezi ale vaccinării. Cele trei dovezi ale vaccinării luate în considerare aici includ fiecare un document pe hârtie, o etichetă de lot, o ștampilă și o semnătură. Originalele dovezilor luate în considerare aici erau disponibile CCC.
Conform secțiunii 22, paragraful 2, clauza 3 IfSG, se pot face adăugiri dacă se prezintă documentația anterioară de vaccinare cu privire la vaccinarea care trebuie adăugată. Nu există obligații speciale de audit impuse organelor de audit.

1. Document pe hârtie

Toate cele trei documente pe hârtie sunt disponibile, deoarece fie sunt deja disponibile, fie tipărite simplu, fie pot fi comandate prin internet.

a) Cartonaș galben de vaccinare de la OMS: Multe persoane au deja un astfel de card de vaccinare . Prin urmare, o vaccinare ar putea fi adăugată la un document existent. În caz contrar, cartonașul galben de vaccinare poate fi comandat prin internet în multe magazine online , cu doar un euro pe articol. Un vaccin COVID-19 este notat pe ID cu data vaccinării, denumirea comercială și numărul lotului vaccinului (eticheta lotului), precum și semnătura și ștampila medicului. Numele, data nașterii și alte detalii ale persoanei vaccinate pot fi introduse pe prima și pe următoarele pagini ale cărții de vaccinare.

b) Card de vaccinare: Producătorul vaccinului Janssen pune pe site-ul său web Cardul de vaccinare disponibil pentru descărcare în format PDF. Numele cardului de vaccinare, data vaccinării, denumirea comercială și numărul lotului
vaccinului (eticheta lotului), precum și semnătura și ștampila medicului sunt introduse pe acest card de vaccinar

c) Formular de înlocuire pentru a documenta vaccinările efectuate: Unele agenții de vaccinare certifică faptul că vaccinările au fost efectuate cu un formular de înlocuire . Acest formular de înlocuire poate fi obținut de la diverse site-uri web, printre altele

https: //static.janssen-emea.com/sites/default/files/EMEA/Sort%20SmPC/EMEA-PL-0091.pdf

2,3 Data vaccinării, tipul, denumirea comercială și numărul lotului vaccinului (eticheta lotului), precum și numele și adresa centrului de vaccinare și o semnătură sunt notate pe formularul de înlocuire.

2. Etichetele lotului

Etichetele lotului nu sunt standardizate. Trei etichete de lot examinate nu prezintă caracteristici de securitate. Etichetele corespunzătoare pot fi comandate de la comercianții cu amănuntul pentru rechizite de birou. Șabloane de imprimare adecvate sunt disponibile de la diferiți producători de vaccinuri.4 Orice cod QR care poate fi prezent poate fi ilizibil datorită ștampilelor de deasupra lor. În plus, CCC are o dovadă a vaccinării pe care nu este lipită nicio etichetă a lotului, dar numele comercial și numărul lotului au fost introduse manual.

3. Ștampilă și semnătură

Ștampilele nu au caracteristici speciale de securitate. Semnăturile din înregistrările de vaccinare disponibile CCC sunt greu de recunoscut ca indicii de scrisori.

https: //www.coronavirus.sachsen.de/download/Ersatzbescheinigung-Schutzimpfungen-fuer-geimpfte-
Person.pdf
https: //www.corona-kvwl.de/fileadmin/user_upload/pdf/praxisinfos/
corona_impfungen / Ersatzbescheinigung_Schutzimpfungen_bar
https: //praxis.comirnaty.de/auth/etikettenanleitung

2 Înregistrările digitale de vaccinare nu sunt o soluție

Certificatele digitale de vaccinare nu reprezintă o soluție la problema (presupusă) a falsificării ușoare a certificatelor de vaccinare non-digitale. Ar fi mai important să nu creăm stimulente pentru falsificarea înregistrărilor de vaccinare. Numai cu privilegii suplimentare pentru cei care au fost vaccinați față de cei care nu au fost vaccinați, în timp ce mulți nu pot fi încă vaccinați, simpla falsificare a înregistrărilor de vaccinare ar putea deveni o problemă epidemiologică. Următoarele puncte se opun introducerii înregistrărilor digitale de vaccinare:

1. Este îndoielnic dacă certificatul digital de vaccinare va fi disponibil chiar în Germania înainte ca toți cei care doresc să fie vaccinați să fie vaccinați. Doar implementarea tehnică ar trebui să dureze douăsprezece săptămâni și apoi trebuie conectate aproximativ 55.000 de practici medicale și 410 centre de vaccinare.

2. Cei care ar verifica dovezile nu sunt interesați de o verificare deosebit de amănunțită a dovezilor, ci una financiară. lăsând oamenii pe un plan secundar. În special, comparația necesară cu datele separate ale cărții de identitate este ideală pentru neglijență în ceea ce privește optimizarea situației de admitere. Deci, se poate presupune că persoana A nu are o probabilitate mică, este probabil să treacă testul nestingherit cu certificatul de vaccinare al persoanei B.

3. Există multe persoane care nu pot utiliza deloc un certificat digital de vaccinare. În grupul de vârstă de peste șaptezeci de ani, proporția utilizatorilor de smartphone-uri este de aproximativ 50%. De asemenea, aplicația de avertizare Corona a fost
descărcată doar de aproximativ 26 de milioane de ori. În orice caz, trebuie să existe alternative non-digitale.

4. Mulți oameni au fost deja vaccinați. Acum ar trebui să primească un certificat de vaccinare cu un cod QR prin scrisoare. Cu toate acestea, datele privind adresa vaccinatului nu sunt disponibile peste tot și acolo unde sunt disponibile, datele nu au fost colectate în scopul trimiterii certificatelor de vaccinare.
https: //ted.europa.eu/udl? Uri = TED: NOTIFICARE: 116414-2021: TEXT: DE: HTML & src = 0 & tabId = 0
https: //www.spiegel.de/netzwelt/apps/corona -digitaler-impfprüfung-ar trebui-să-fie-livrate-multor-post
-a-5b0d09a0-30ef-46c9-98d9-351dfc4b2266

5. Infrastructura necesară înregistrărilor digitale de vaccinare și verificarea acestora ar putea permite supravegherea cuprinzătoare a populației. Bazele de date centralizate de vaccinare prezintă pericole deosebite. Activiștii pentru protecția datelor nu au fost implicați în dezvoltarea permisului de vaccinare pentru Germania în timp util sau real.

2.1 Cerințe și riscuri

În această secțiune numim cerințele și riscurile pe care trebuie să le ia în considerare certificatele digitale de vaccinare.8 Chiar dacă aceste cerințe și riscuri sunt luate în considerare într-un certificat de vaccinare specific, acest lucru nu înseamnă că acest certificat de vaccinare este o idee bună. Multe cerințe nu sunt tehnice, ci cerințe sociale.

2.1.1 Cerințe sociale

Utilizarea unui certificat digital de vaccinare trebuie să fie voluntară și nediscriminatorie. Trebuie să existe o alocare strictă pentru combaterea pandemiei. În special, nu pot fi transmise date poliției sau serviciilor secrete. Sistemul poate fi utilizat numai atâta timp cât are sens epidemiologic.

2.1.2 Cerințe tehnice

În principiu, nu trebuie să se poată construi mișcări sau să se contacteze profiluri cu dovezi digitale de vaccinare. Nu poate exista o entitate centrală care să aibă încredere. De asemenea, nu este necesar să comunicați cu birourile centrale pentru a verifica dovada vaccinării. Un certificat digital de vaccinare trebuie să economisească date. Textul sursă și documentația trebuie să fie publice pentru a permite transparența și verificabilitatea.

https: //twitter.com/berlindirekt/status/1393926941737160704
Pe baza celor zece borne tactile noastre pentru evaluarea aplicațiilor „Contact Tracing”
https://www.ccc.de/de/updates/2020/contact-tracing-requirements

2.2 Aparent dovada falsificării vaccinării în Turingia

În Turingia, un certificat de vaccinare presupus a fi falsificat a fost prezentat la 10 mai 2021. Infrastructura este centrală și verificarea certificatelor de vaccinare are loc online. Textul sursă nu poate fi vizualizat. Sistemul permite terților să interogheze starea de vaccinare a unei persoane. Verificarea bazată pe web este nesigură și poate fi ușor ocolită.

2.2.1 Verificarea online permite urmărirea

Starea de vaccinare a unei persoane este interogată online și poate fi făcută numai online. Prin urmare, se face o înregistrare jurnal pe serverul operatorului pentru fiecare interogare. În plus, o examinare fără conexiune la internet nu este posibilă. Sistemul este un prim exemplu de inadecvare a soluțiilor centrale online.

2.2.2 Starea vaccinării poate fi vizualizată de terți

Formularul pentru solicitarea certificatului de vaccinare digitală în Turingia a fost conceput astfel încât terții neautorizați să poată afla dacă o persoană a fost vaccinată. Tot ce este necesar este adresa de e-mail a persoanei și numărul de telefon mobil, precum și data nașterii persoanei respective.
Mulți oameni folosesc o singură adresă de e-mail și un singur număr de telefon mobil. De exemplu, cea mai recentă scurgere pe Facebook (6 milioane de victime germane) poate fi utilizată pentru a afla numărul de telefon mobil al unei persoane și adesea și data nașterii acesteia.

Figura 2.1: Există un mesaj diferit în funcție de starea de vaccinare a unei persoane.

Dacă introduceți adresa de e-mail sau numărul de telefon mobil și data nașterii în formular și persoana nu a fost încă vaccinată, va fi afișat un mesaj de eroare. Aceeași
înregistrare a conferinței de presă https://www.youtube.com/watch?v=x-8FbBiuru0
https: //www.impfen-thueringen.de/impfbescheinigung/

Mesajul de eroare este afișat dacă datele introduse nu sunt stocate în sistem. Cu toate acestea, dacă o persoană a fost deja vaccinată cu datele relevante, nu va fi afișat niciun mesaj de eroare (vezi Fig. 2.1). Deci, persoanele neautorizate nu pot afla dacă o persoană nu a fost vaccinată.

2.2.3 Verificarea nesigură pe web

Certificatul de vaccinare digitală din Turingia are același punct slab ca și cardul de vaccinare blockchain care a fost testat în Altötting. „Securitatea” se bazează pe un cod QR (pe hârtie sau într-un PDF) care indică un site web. Părțile terțe își pot crea cu ușurință propriul site web, care arată confuz similar cu site-ul web KVT și afișează toate certificatele ca fiind valide (vezi Fig. 2.2).
Baza pentru aceasta poate fi dovada care a fost împărtășită la conferința de presă din 10 mai 2021. Un site web creat în scop demonstrativ ilustrează această problemă. Această pagină este utilizată pentru a verifica certificatul lui Max Muster (vezi Fig. 2.3), deși certificatul a fost inițial pentru Maria Muster a fost emis (a se vedea Fig. 2.4).

Figura 2.2: Verificarea de vaccinare reală și falsă cu greu pot fi distinse.

https: //www.impfen-thueringen.de/impfbescheinigung/2NG1UG/010135/92762d 12https: //thueringenimpfen.de/impfstatus/? N = Max & v = Sample & d = 02.03.1935

Figura 2.3: Certificat de vaccinare fals și aparent verificabil

Figura 2.4: Certificat original de vaccinare.”