Industria cinema aplica deconectare colectiva datorita unui singur pirat

În 12 noiembrie a.c. locuitorii orășelului american Coshocton, OH, s-au trezit cu serviciul de internet wireless suspendat, și nu datorită unor defecțiuni tehnice. Celebrul MPAA a forțat autoritățile din oraș să oprească acest serviciu datorită faptului că o singură persoană, din aproximativ 100 de utilizatori, își descărca un film în mod ilegal. (Tot în luna noiembrie, patronii unui bar britanic au fost amendați cu suma de 8850 euro fiindcă prin rețeaua lor de wireless gratis cineva a descărcat materiale sub copyright)

Repet:
un întreg oraș a avut de suferit din cauză că cei din industria cinematografică sunt de părere că mai bine suferă 100 de nevinovați decât să le scape vreun utilizator neplatnic.

Întrebarea se pune în felul următor:
Dacă pe timp de război, pedeapsa colectivă este interzisă ferm și fără drept de apel de către A Patra Convenție de la Geneva – Articolul 33 – atunci de ce pe timp de pace, în societățile avansate, această practică odioasă poate fi utilizată de industria cinematografică cu cea mai mare dezinvoltură?

Sursă: BoingBoing și ZDNet UK