WCIT cu pantalonii-n vine

Da, le-a slăbit cureaua și le-a căzut chilotu.

Toate documentele pregătite pentru a fi prezentate la WCIT au fost „interceptate” și oferite lumii, spre cunoaștere. Le puteți citi AICI.

De data aceasta nu au fost urcate pe Wikileaks ci pe situl unui jurnalist britanic, Kieran McCarthy, fost angajat la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN)..

Ce înseamă asta? Simplu: după exemplul de curaj și onestitate dat lumii jurnalistice de Julian Assange, tot mai mulți jurnaliști își asumă fără teamă responsabilitatea pentru ceea ce spun, pentru ceea ce află.

Și iată, cu două săptămâni înainte de teribila și înfricoșătoarea Conferință, avem în față documente despre care aveam doar zvonuri. Le citim și vedem că aceste zvonuri erau adevărate: se pregătește ceva. Cei aproape 1500 de delegați din lumea întreagă merg acolo, unii hotărâți să arunce Internetul în forme fixe, alții hotărâți să-l păstreze liber. Totul se va hotărâ la vot..cam în același timp cu votul nostru, al românilor pentru parlamentare.

Consultând lista documentelor, vedem că România nu are nici o contribuție. România, prin intermediul unei delegașii micuțe formată din președintele ANCOM și trei purtători de servietă, merge să voteze. Cum va vota? Care sunt „indicațiile” și de „unde” vin ele?

Io zic să le dăm și noi o indicație:

„Măi oameni, reprezentanți ai noștri la WCIT, repetăm, AI NOȘTRI,

Ia votați voi următorul text: JOS LABA DE PE INTERNET !”