Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

Vrem Și Noi Ca În Olanda !

Prima țară din lume care a legiferat Neutralitatea Rețelelor de Comunicații și implicit A INTERNETULUI: Olanda.

Despre acest subiect vezi AICI și AICI.

Acuma, și românii se simt oameni europeni. Drept care se grăbesc să dez-bată, și ei.

Acesta este un anunț postat pe situl ANCOM– Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, adică o instituție guvernamentală- ceea ce nu miroase bine. Ce miroase bine însă este faptul că „dezbaterea” se face în colaborare cu Asociaţia Română pentru Tehnologie şi Internet (ApTI), adică dl. Bogdan Manolea, pe care îl admirăm !!

Părerea mea: luați-vă „bilet” și mergeți la spectacolul care se anunță interactiv ȘI NU-I LĂSAȚI SĂ BATĂ CÂMPII, PUNEȚI ÎNTREBĂRI GRELE* !!

*voi reveni cu propuneri .

 

Neutralitatea reţelelor şi sustenabilitatea internetului

5 iunie 2012, Athénée Palace Hilton Hotel din Bucureşti

 

În data de 5 iunie 2012, la Athénée Palace Hilton Hotel din Bucureşti, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Asociaţia Română pentru Tehnologie şi Internet (ApTI) vor organiza o dezbatere pe tema neutralităţii reţelelor, intitulată Neutralitatea reţelelor şi sustenabilitatea internetului.

De câţiva ani, subiectul neutralităţii reţelelor a fost supus unor dezbateri intense, fără a se fi ajuns la un consens. În pofida faptului că urmăresc acelaşi ţel, acela al unui internet ubicuu, accesibil şi sustenabil, diferiţii actori au opinii divergente cu privire la strategia care ar asigura atingerea acestui ţel.
Evenimentul organizat de ANCOM şi ApTI va încerca să facă o radiografie a situaţiei dezbaterii subiectului neutralităţii reţelelor în Europa şi să o ducă mai departe în direcţia consensului, cu scopul final de a identifica cele mai adecvate metode prin care se poate atinge dezideratul comun amintit mai sus. Accentul va fi pus pe diversitatea de opinii şi schimbul de păreri pe subiecte precum drepturile consumatorilor, reglementări şi practici de gestionare a traficului, urmărind în cele din urmă să descopere rolul pe care ar trebui să-l joace fiecare dintre actorii implicaţi – autorităţi de reglementare, furnizori de servicii de comunicaţii electronice, furnizori de conţinut şi utilizatori finali.
 
Comments