Vrem și Noi Ca în Olanda !

Prima țară din lume care a legiferat Neutralitatea Rețelelor de Comunicații și implicit A INTERNETULUI: Olanda!

Despre acest subiect vezi AICI și AICI.

Acuma, și românii se simt oameni europeni. Drept care se grăbesc să dez-bată, și ei.

Acesta este un anunț postat pe situl ANCOM– Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, adică o instituție guvernamentală- ceea ce nu miroase bine. Ce miroase bine însă este faptul că „dezbaterea” se face în colaborare cu Asociația Romănă pentru Tehnologie și Internet (ApTI), adică dl. Bogdan Manolea, pe care îl admirăm !!

Părerea mea: luați-vă „bilet” și mergeți la spectacolul care se anunță interactiv ȘI NU-I LĂSAȚI SĂ BATĂ CÂMPII, PUNEȚI ÎNTREBĂRI GRELE* !!

*voi reveni cu propuneri .

 

Neutralitatea rețelelor și sustenabilitatea internetului

5 iunie 2012, Athenee Palace Hilton Hotel din București

 

În data de 5 iunie 2012, la Athenee Palace Hilton Hotel din București, Autoritatea Nțional pentru și Reglementare în Comunicații (ANCOMși Asociația Română pentru Tehnologie și Internet (ApTI) vor organiza o dezbatere pe tema neutralității rețelelor, intitulată Neutralitatea rețelelor și sustenabilitatea internetului.

De câțiva ani, subiectul neutralității rețelelor a fost supus unor dezbateri intense, fără a se fi ajuns la un consens. în pofida faptului că urmăresc același țel, acela al unui internet ubicuu, accesibil și sustenabil, diferiții actori au opinii divergente cu privire la strategia care ar asigura atingerea acestui țel.
Evenimentul organizat de ANCOM și ApTI va încerca să facă o radiografie a situației dezbaterii subiectului neutralității rețelelor în Europa și să o ducă mai departe în direcția consensului, cu scopul final de a identifica cele mai adecvate metode prin care se poate atinge dezideratul comun amintit mai sus. Accentul va fi pus pe diversitatea de opinii și schimbul de păreri pe subiecte precum drepturile consumatorilor, reglementări și practici de gestionare a traficului, urmărind în cele din urmă să descopere rolul pe care ar trebui să-l joace fiecare dintre actorii implicați și autorități de reglementare, furnizori de servicii de comunicații electronice, furnizori de conținut și utilizatori finali.