Victorie Partiala a PP in cazul Pachetului Telecom

Lupta pentru Amendamentul 138 din Pachetul Telecom a înregistrat o victorie parțială, prin modificarea textului propus astfel încât să includă și garanția că orice învinuit pentru încălcarea legislației drepturilor de autor va beneficia de un „procedură echitabilă și imparțială” înainte de a risca să i se taie conexiunea la internet.

Astfel, în urma unor negocieri între Membrii Parlamentului European, Comisia Europeană și Consiliul European, s-a ajuns la o formulă care să satisfacă părțile implicate. Christian Engstrom, europarlamentar din partea Partidului Piraților, a fost unul din cei care au avut un cuvânt important de spus în negocierile pentru acest compromis, declarând că este mulțumit de rezultat, fiind un pas mic în direcția cea bună, adăugând totuși că mai sunt multe de făcut. „Într-o societate deschisă și liberă, nimeni nu ar trebui să fie deconectat de la Internet.”

Astfel, se poate vedea cât de mult contează chiar și o singură voce a Partidului Piraților în Parlamentul European, însă Engstrom a mai menționat că: „Nu am fi reușit să obținem asta fără munca depusă de comunitatea de activiști on-line. Am demonstrat faptul că oamenii obișnuiți pot face ceva dacă lucrează împreună și asta este doar începutul. Comunitatea de internauți au început să-și arate forța”

Surse: TorrentFreak și Blogul lui Christian Engstrom (conține forma finală a textului)