Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

Sfârșitul Presei Scrise: O Certitudine

“Global Media Trends Book” este un studiu recent  de peste 300 de pagini  realizat de organizațiile „European Publishers Council” (EPC) și „World Newsmedia Network” (WNMN). Obiectivul acestui megastudiu este de a  descâlci încurcătura în care se află presa la începutul mileniului 3, o încurcătură cauzată de apariția și intervenția Internetului în viața de zi cu zi a popoarelor lumii. Toate structurile de influență, fie ele politice, corporatiste sau mafiote au rămas cu gura căscată și cu degetele încremenite pe trăgaci la auzul bubuiturilor pe care le-a produs expandarea acestui HiperMegaImens Pop-Corn care este Internetul, adică informația distribuită în timp real, gratis, prin aer și prin sârme.

Acesta este adevărata miză a tratatului ACTA. Disperate că pierd controlul, aceste „structuri” vor lupta până la disperare pentru a se împropietări cu Internetul.

Eu unul mă bucur. Dacă nu mai trebuie atâta maculatură poate scapă pădurile și se reorientează industria spre hârtia din cânepă..

Ct despre „structuri”, cred că au pierdut meciul. Se vor lupta cu umbrele trecutului și se vor autosfâșia, perfide insecte incapabile să treacă dincolo de sticla ferestrei care se deschide spre viitor.

Vezi mai jos o sinteză a “Global Media Trends Book”:

 

EPC ExecSum Press

 
Comments