SE APROPIE ITU- SE ÎNCING SPIRITELE

Pe măsură ce se apropie conferința ITU din decembrie, se înmulțesc vocile celor care trag un semnal de alarmă cu privire la lucrurile care par că se vor întâmpla acolo.

Google a lansat ieri, 21 noiembrie, una din cele mai mari campanii de atenționare asupra primejdiilor WCIT. Nu ne mirăm, devreme ce domnul Vinton Cerf est angajat acolo, pe post de Evanghelist al Internetului.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor nu este transparentă- așa cum ar trebui, fiind o instituție publică, și este „locul greșit unde să se ia decizii despre viitorul Internetului” trâmbițează Google în recentul sit

„Take Action”.

Una din propunerile pe care le respinge Google este cea care vine din partea celor de la European Telecom and Network Operators Association (ETNO), adică de la europenii noștri dragi, și care propune modelul  ‘sender-party-pays’, care vrea să zică astfel: operatorii vor putea să negocieze abonamentul la Internet în funcție de CONȚINUT și nu de cantitatea de biți traficați de utilizator.. ADICĂ DA, VOR SĂ PUNĂ ABONAMENT LA INTERNET SIMILAR CELOR DE LA TEMBELIZIUNI !!!

Mai clar pentru ăia proști: dacă vrei să ai Facebook, tre să plătești abonament de Facebook, dacă vrei Google, tre să plătești, șamd..Mănânci câți bani ai, dacă n-ai, mori dracului !

Această propunere a primit deja un vot de neîncredere din partea The Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC), care spune că tembelizarea Internetului nu este tocmai pe placul cetățenilor europeni. Vezi textul AICI.

O altă propunere, mai urâtă vine, cum altfel, din partea veșnicului, inovativului, progresistului trio Rusia-China-Statele Arabe!! Ăștia vor ca Internetul să fie rupt în bucăți și fiecare guvern să-și bage regularea după bunul plac. Se va numi „national Internet segments” și va asigura „integrity, reliable operation and security of the national Internet segment, direct relations for the carrying of Internet traffic and the basic Internet infrastructure.” Citește AICI textul (pdf), dacă nu ți-a fost deja greață azi.

În speranța că lucrurile vor fi corect puse la punct, adică în final vor hotărâ că nimeni nu poate să-și bage bocancii în Internet și că Internetul trebuie ajutat să pătrundă și în cele mai sărace țări, așa cum e normal, să acționăm și noi alături de Google și Vinton Cerf.