Romania: blocata in 1984?

Se pare că România este o fată frumoasă care, citind distopia lui Orwell, a rămas blocată în ecuația atât de  curat explicată acolo. Să ne amintim câteva sloganuri din Oceania: War is Peace; Freedom is Slavery; Ignorance is Strength. Traduse ar suna astfel:

  • Războiul (pentru indivizi) este Pace (pentru instituții)
  • Libertatea (instituțiilor) este Sclavia (indivizilor)
  • Ignoranța (indivizilor) este Puterea (instituțiilor)

Recunosc, sună atât de frumos încât unui individ ajuns parte din instituție să i se pară, această ajungere, un fel de dumnezeire. Și chiar este: individului ignorant i se pun în mână instrumentele birocratice de control discrețional, pentru că instituțiile sunt, ce altceva, birocrații cu puteri depline reprezentante la vedere ale guvernului.

Bureaucracy is undoubtedly the weapon and sign of a despotic government, inasmuch as it gives whatever government it serves, despotic power…Bureaucracy tries to establish so many administrative maxims that the minister is as narrowly controlled and guided as the judge.

– Lord Acton

ANAF este o instituție birocratică a Republicii România, țară care are democrația ca sistem politic declarat ??îConstituție. Operațiunea declanșată de ANAF la 1 Martie 2015 de control și pedepsire excesivă a indivizilor nu este un accident (al puterii) ci o consecință (a neputinței).

De ce acum? Pentru ce atâta zarvă, provocare? Cui folosește?

-Simplu: Pentru a acoperi cu o plapumă obturatoare hârdăul corupției din clasa politică. Puterea corupe și în România a corupt rău iar consecința este că guvernul, un organism al statului care ar trebui să reglementeze comerțul indivizilor și să protejeze drepturile naturale ale omului care face comerț prin legi și măsuri adecvate sistemului politic democratic, face o eroare logică grosolană și procedează la reglementarea indivizilor care fac comerț și protejează excesiv drepturile comerțului făcut de indivizi reglementați.

Mai simplu, clasa politică coruptă aflată în Parlament și în Guvern ar trebui să reglementeze o justiție a individului și nu o justiție a instituției.

PIRAT se opune acestor proceduri. Legile rele trebuiesc înlocuite cu legi bune, dumnezeișorii din birocrație trebuiesc aruncați în infern:

  • Relaxarea (pentru indivizi) este Pace (pentru instituții)
  • Libertatea (instituțiilor) este Siguranța (indivizilor)
  • Iluminarea (indivizilor) este Puterea (instituțiilor)

Controlul excesiv efectuat în condiții de forță, urmat de pedepse supradimensionate și umilirea unor categorii de cetățeni este instrumentul de lucru preferat al unui regim politic discreționar, opus democrației.

suntem