Rick Falkvinge, întemeietorul și președintele Partidului Piratilor din Suedia, a demisionat din funcșie

După 5 ani de la înființarea partidului, Rick Falkvinge, cel care a avut inițiativa transformării mișcării sociale în una politică a demisionat din funcția de președinte al PP Suedia. Motivele sale, așa cum au fost expuse pe blogul personal sunt:

  1. Stagnarea. După 5 ani nu mai sunt plin de idei. Mai curand m-am transformat în cineva care face același lucru în mod repetat Dacă eu stagnez, asta face și partidul. De aceea e timpul să mergem mai departe. Acesta este cel mai important motiv.
  2. Organizația. Organizația există după 5 ani de creștere care sfidează orice educație tip MBA. Bazele pentru ca o ierarhie operațională să coexiste cu o cultură participativă sunt în cele din urmă realizate.
  3. Atacurile „aliatilor”. Cultura internă a organizației nu a fost întotdeauna sănătoasă, în ciuda încercărilor mele de a face contrariul. Mai specific, înjunghierea pe la spate a conducerii a fost prea des întâlnită. Voi da exemple în speranța clarificării problemei. Nu cred că majoritatea înțeleg dimensiunea ei. Eu am fost  șocat de aceasta.
  4. Evanghelizare. Vreau să mă concentrez asupra neia dintre activitățile mele favorite, evanghelismul politic. În plus, simt că a existat o barieră lingvistică între restul lumii și discuțiile din Suedia care au avansat foarte mult. Vreau să ajut la reducerea acestei diferențe.
  5. Anna. Anna Troberg este extraordinară și este persoana de care PP Suedia are nevoie acum. Dacă îmi pasă cu adevărat de PP (și îmi pasă) asta poate fi un motiv suficient.

Acestea sunt cuvintele lui și începutul unei noi perioade atât pentru PP Suedia cât ăi pentru mișcarea piraților din toată lumea. Fiecare motiv a început să fie detaliat printr-o suită de articole pe blogul lui, astfel încât vom comenta pe măsură ce mai multe detalii vor fi disponibile. Sperăm ca anul acesta să îl avem invitat în România alături de alți reprezentanți ai mișcărilor suedeze și internaționale.