Protecția Ochilor Tăi Frumoși

Poate vă întrebați ce i-a apucat pe marii designeri de modă să pocească fețele manechinelor, acoperindu-le cu smoală (Westwood), cu viziere (Adam Harwey), cu fâșii de mătase (Margiella) sau cu măști  și pălării care de care mai ciudate (oale, cuptoare micro-wawe, legume sau toporiști, ochelari care acoperă toată fața, etc).

Poate să însemne sfârșitul importanței frumuseții faciale sau poate o victorie brutală a islamismului această negare violentă a feței umane?

Așa pare. Și foarte bine că este evidentă. Pentru că toate acestea exprimă protestul creatorilor de frumos împotriva a ceea ce se numește „facial recognition”, o tehnologie pusă la punct pe spinarea Internetului pentru securiștii vreunui Big Brother închipuit și multiplicat… Pe scurt, o tehnologie care ne răpește dreptul de a fi anonimi.

Ori știți prea bine oameni buni, cel mai mult vă place să fiți anonimi, uitați-vă la voi ce nume vă dați pe Facebook..

Așa că puteți face și voi ceva, cu numele voastre adevărate, într-un joc foarte serios:

Comisia LIBE a Parlamentului European va vota poimâine, luni 21.octombrie, Regulamentul pentru Protecția Datelor. Extrem de important, încă un set de libertăți despre care europarlamentarii noștri nu au suflat o vorbă, știu ei de ce.
Am semnalat totul (protectiadatelor.noisieu.ro) acum un an. De atunci, periodic, am lansat acțiuni și mi-am răcit gura până a înghețat.

Acționați, durează 5 minute din prețioasa voastră existență.