Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

Preoția/Prehoția sau Big Brother/Pig Brother

În 14 ianuarie 2015, pe fundalul agitației stârnite de crima de la Charlie Hebdo, o întâmplare cel puțin haioasă ne-a atras atenția prin intermediul Hot-News: situl publicației online „Ziarul Lumina” a fost penetrat fiindu-i înlocuită fața cu următoarea imagine:

prehotia1

 

După un timp scurt situl a reapărut, viu și nevătămăt, ceea ce demonstrează că atacatorii nu au avut intenția să le strice oamenilor munca. Ei au avut de transmis un mesaj, care e scris clar în două limbi, franceză și arabă, semn că oamenii nu aveau treabă directă cu românii cât, poate cu drupalul:

drupalNinja

Consider absolut normală supărarea preoților redactori, cine nu s-ar supăra când ar avea un sit pe care te mândrești că scula ta este scula perfectă și vine unu care intră pe sit și își pune acolo scula lui cu mesajul „ba a mea-i singura perfectă, a ta nici nu există”!

Urât, nasol, neplăcut și puțin haios.

Domnul Dg preot redactor Nicolae Dascălu a simțit nevoia să publice un articol în care își exprimă puncte de vedere, articol pe care l-am preluat în întregime și-l clonez puțin mai jos*, întru veșnica pomenire. După lecturare am tras grabnic (nu cu gloanțe) niște concluzii:

  • Atacatorii, chiar hackeri fiind,provin din nișa fanatismului religios/manipulării politice/geostrategie. Hackerii aparțin unei categorii profesionale, așa cum inginerii aparțin și ei unei categorii profesionale. Dacă un inginer devine spărgător de seifuri pentru că el cunoaște foarte bine mecanismele acestora nu înseamnă că ingineria este echivalentă cu hoția. La fel și cu hackerii, punct.
  • Ziarul Lumina să facă bine să închidă ușa de la centrala electrică dacă iese în spațiul public, pentru că se știe că lumea este plină de jmecheri- unu poate intra să declupeze și uite, se ia Lumina. Dacă „dezvoltat si intretinut de Epectasys” nu a asigurat pe deplin ușile sitului sau dacă serverul pe care locuiește (ns2.trinitas.ro, ns1.trinitas.ro) nu este securizat, să știe domnii preoți că rugăciunile nu vor „întări firewall-urile”. Sigur, asta costă, așa că plătiți domnilor preoți, hackerii au și ei familii și nevoi și uite, merg și ei acolo unde primesc un salar bun și unde, doar voi cunoașteți cât de alunecător e spiritul săracului, se mai dau pe brazdă..
  • Să intri în casa (sit) cuiva fără invitație este foarte urât. Unii intră să fure, ceea ce nu a fost cazul aici, așa că domnul dg preot redactor să retracteze acuzația de „hoție”. Oamenii au intrat și au pus o poză în geam, astfel că trecătorii au văzut și s-au mirat, haha. Nici măcar nu au atentat la „libertatea de exprimare” pentru că bieții preoți creștini din România nu ar îndrăzni pentru nimic în lume să se atingă de valorile altor religii, asta e o certitudine. Așa că subscriu amărăciunii dg preot redactor, atacul a fost „ nedrepte şi nejustificate”, dar declar inutilă jumătatea din articol care se referă la furt. Pur și simplu niște bezmetici vor să se facă auziți și pentru asta exagerează pe ici, pe colo.
  • Fapta făptuitorilor „darkshadow” și „xWARRIORtn” (haha) se poate califica ca fiind o intruziune a unei persoane sau grup de persoane în spațiul intim (virtul, digital, cibernetic, etc) aparținând unei alte persoane sau altui grup de persoane. Ei au făcut exact ceea ce doresc să facă polițaii din România în baza legii B(P)ig Brother pe care cu atâta osârdie se străduiesc să o publice în Monitorul Oficial. Așa că dg preot redactor ar face bine să nu susțină legea aceasta care le dă dreptul unora să cotrobăie cum/când vor ei prin apart-amentele altora ca porcii în grădină.
  • DE UNDE AM PUTEA ȘTI NOI CĂ „darkshadow” ȘI „xWARRIORtn” NU SUNT DE FAPT NIȘTE POLIȚAI ROMÂNI PUȘI SĂ FACĂ ASTA PENTRU A ARGUMENTA NECESITATEA ACESTEI LEGI? -prea e atacul acesta ca nuca-n-perete, prea bine știm noi care sunt tehnicile de mani-pulare și pro-curare.

*articolul, așa cum este:

Nici o religie şi nici o cultură civilizată nu consideră hoţia ca pe o virtute. Porunca a opta din Decalog spune fără echivoc: „Să nu furi!“, iar Coranul prevede pedepse aspre pentru cei care fură sau calomniază. Sistemele morale moderne şi legislaţiile civile din toate statele lumii incriminează toate modalităţile de a forţa libera posesie a bunurilor de către oameni.

Furtul este o agresiune asupra proprietăţii şi nu se limitează doar la bunurile materiale, ci se poate extinde şi asupra proprietăţii intelectuale sau a bogăţiilor spirituale. Aşa cum nu există justificare pentru încălcarea poruncii „Să nu ucizi!“, nimeni nu poate să afirme că furturile sau tâlhăriile au vreo scuză. În zilele noastre există o categorie specială de infractori care operează în spaţiul virtual al internetului. Oricât de inteligent, de bine instruit în domeniul informatic sau de dotat tehnologic ar fi cineva care atacă site-urile web, intrând prin efracţie şi provocând pagube materiale şi morale, nu se încadrează decât în categoria hoţilor ordinari. În lumea civilizată, dezbaterile şi confruntările de idei se fac transparent, la vedere, şi nu în hăţişul octeţilor, în ascunzişul păienjenişului informaţional.

Hackerii, spărgătorii de parole şi de sisteme de protecţie, lucrează ca nişte specialişti, din nefericire, dar  priceperea lor ar putea fi pusă în slujba unor scopuri mai folositoare tuturor. Constatăm cu tristeţe că dezvoltarea tehnologică nu poate asigura, doar prin ea însăşi, nobleţea morală şi comportamentul civilizat, sau, aşa cum spunem noi în limbaj religios, iubirea aproapelui. Se adânceşte prăpastia dintre perfecţionarea tehnologică şi deteriorarea caracterelor umane. Fără cultivarea dimensiunii spirituale, cu manifestările ei în plan social, de iertare, generozitate, onoare şi respect pentru adevăr, înţelepciune şi dreptate, lumea noastră este măcinată de mitul absurd al dominării celor mai slabi de către cei mai tari şi al iluziei că totul este permis.

Ciber-hoţia şi, la modul general, ciber-infracţionalitatea devin ameninţări tot mai serioase pentru echilibrul social. Nu aş fi scris aceste rânduri dacă nu am fi fost şi noi ţinta atacurilor asupra sistemului comunicaţional din ciber-spaţiu al ziarului, şi nu numai al ziarului, unele venite de la „prieteni“, altele de la duşmani declaraţi. Cu amărăciune, putem spune doar: „Doamne, iartă-le lor că nu ştiu ce fac“ (Luca 23, 34).

Prin modul nostru de a face presă considerăm că nu aducem atingere demnităţii umane şi încercăm, zi de zi, prin paginile tipărite şi prin materialele postate pe site-ulwww.ziarullumina.ro, să cultivăm dialogul, înţelegerea şi solidaritatea interumană. De aceea, considerăm atacurile asupra site-ului nostru nedrepte şi nejustificate.

Dacă autorităţile civile şi militare din toate statele lumii au pe agenda lor măsuri şi strategii de combatere a infracţiunilor din ciber-spaţiu, noi nu avem la dispoziţie decât mijloacele spirituale: rugăciunea pentru luminarea minţilor şi cuvântul care desparte lumina de întuneric şi adevărul de minciună. În acelaşi timp, cuvintele Mântuitorului răsună şi ca un avertisment pentru noua lume: „Iar aceasta să ştiţi că, de ar şti stăpânul casei în care ceas vine furul, ar veghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa“ (Luca 12, 39).

La acest început de mileniu trezvia spirituală se prelungeşte şi în lumea virtuală, prin întărirea firewall-urilor şi înţeleaptă priveghere.

prehotia

 
Comments