PP.ro la expoziția Copyright 300 din Budapesta

Cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la prima lege a drepturilor de autor din lume – Statute of Anne – galeria OSA Archives din Budapesta a organizat o expoziție pe tema copyrightului – Kopirajt 300 – expoziție la care participă și Partidul Piraților din Romania cu materiale promoționale multimedia.

Expoziția se axează puternic pe drepturile de autor ca și concept ancorat în echilibrul dintre creatori și (re-)utilizatori, acordându-se spațiu amplu pentru alternative contemporane la copyright – copyleft, creative commons – sau reforma ei, precum și subiectelor tangente, cum ar fi partajarea de fișiere (file-sharing) sau Partidul Piraților, ca mișcare politică copy-reformistă.

Pentru cei interesați, cu drum prin Budapesta, expoziția durează până pe 19 mai a.c., și se află la Galeria Centralis (OSA at CEU) 1051 Budapest, strada Arany Janos, nr. 32.

PS. Pe blogul organizatorului (e în maghiară, dar traduce Google) am aflat că anul acesta, pe lângă mulți alții, operele lui Nicolae Iorga intră în domeniul public (1940 + 70 ani).

Vezi și Pagina de Prezentare a Expoziției