Platforma Partidului Piratilor

Lumea se schimba. Politica se schimba. Partidul Piratilor este o miscare politica atipica, bazata pe obiective clare, realiste si posibil de adus la indeplinire prin folosirea sistemului politic actual.

Platforma noastra cuprinde 3 obiective:

-Reforma legislatiei privind dreptul de autor, drepturile conexe si brevetele prin echilibrarea recompensei creatorului cu dreptul general de acces la cultură și informație. Cerem modificarea legislației brevetelor pentru a echilibra dreptul posesorului de brevet cu progresul societății, în special în ceea ce privește progresul medicinei. Cerem reforma unui sistem invechit si inlocuirea sa cu unul capabil sa raspunda cerintelor erei informationale.

-Respectarea drepturilor si libertatilor individuale, inlaturarea oricarei forme de cenzura a liberei exprimari si a monitorizarii comunicatiilor si vietii private de catre stat. Cerem modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice în sensul eliminării monitorizării fără mandat a comunicațiilor unei persoane și restabilirii drepturilor omului care sunt în prezent încălcate. Cerem inlaturarea oricarui tip de cenzura si monitorizare a comunicatiilor si instituirea unor masuri reale de protectie a liberei exprimari, intimitatii si vietii private.

– Eficientizarea sistemul administrativ si transparenta in procesul de administrarea fondurilor publice. Cerem obligarea instituțiilor publice la înlocuirea imediată a tuturor suitelor software non-critice din administrația publică cu suite echivalente gratuite, ducand astfel la scăderea spre zero a costurilor cu licențele proprietare și acordarea de șanse egale tuturor sistemelor de operare și altor programe folosite în administrație. Cerem folosirea sistemelor informatice in scopul administrarii de la distanta a impozitelor, taxelor si altor interactiuni dintre stat si cetatean, informarea publicului asupra tuturor aspectelor care tin de gestionarea fondurilor obtinute din impozitele platite. Cerem realizarea unui sistem de consultare electronic real si functional pentru a oferi societatii civile acces la fundamentarea deciziilor executivului si legislativului.

Toate aceste obiective pot fi aduse la indeplinire prin modificarea cadrului legislativ, dar pana la acest moment cei in masura sa o faca au ignorat vocea cetatenilor, sau au actionat in sens contrar drepturilor constitutionale ale acestora.

Alaturati-va Partidului Piratilor si puneti capat acestei stari de fapt!