Pirații suedezi vor participa la alegerile locale din țara lor

Rick Falkvinge, președintele Partidului Piraților din Suedia a declarat pe 12 august că PP va propune candidați pentru alegerile locale. RedÄam ??n continuare fragmente din declarația sa:

“(…) vom participa la alegerile locale  și la cele parlamentare din septembrie. S-a dezbătut îndelung și, ca și alte miscări politice înaintea noastră, am ajuns la concluzia ca nu este suficient sa te axezi pe un singur loc (n.r. Parlamentul European) pentru a obține ceea ce vrem.

Avem nevoie de sprijin dintr-o altă perspectivă. Din cea a politicilor privind informația, de la la nivelul străzii până la tratatele internaționale. (…)

De abia am ajuns să zgâriem suprafața problemelor. Principiile noastre privesc viața de zi cu zi a cetățenilor. De la transportul public local (cu cartele care memoreaza istoricul călătoriilor tale), la barul din cartierul tău (de unde statul vrea să obțină date despre ceea ce ai mâncat și băut). (…)

Costituția (suedeză) și drepturile omului, garantează dreptul la libertatea de opinie, iar exprimarea ei și viața privată trebuie să fie mai mult decât simple cuvinte pe hârtie. Trebuie să devină o filozofie de viață. Trebuie să fie o parte a politicii. O perspectivă care să însemne ceva și poate cel mai semnificativ, o perspectiva pe care dacă o ignori pierzi alegerile.

Această perspectivă se răspândește global. Stim că Partidul Piraților din Germania a obținut un rezultat bun la alegerile europene (…) De curând Partidul Piraților din Marea Britanie s-a înregistrat oficial și va participa la alegeri. Intensitatea coordonări internaționale a crescut considerabil și partide ale piraților apar în atât de multe țări încât este greu să le mai urmărești.”