Partidul Piratilor in Romania

Problemele pe care celelalte partide ale piratilor le-au sesizat pana acum pot fi privite din două unghiuri.
Primul ar fi cel al implicatiilor pe care legislația internațională, cu referire în mod special la cea europeana, o are asupra drepturilor i oșbligațiilor noastre. Este evident că, în calitate de cetățeni ai unui stat membru UE, suntem direct vizați de toate reglementările care caută să limiteze liberul acces la informați și viață privată, apărând în acelși timp interesele unor grupuri economice care nu urmăresc decât profitul în dauna progresului.
Un al doilea unghi ar fi cel al legislației naționale, care ne privește în cel mai personal mod cu putință. Avem nu numai o legislație a copyright-ului și a mărcilor similară cu cea regăsită în majoritatea statelor lumii, și la fel de restrictivă, dar și legi cu caracter special care violează dreptul nostru la intimitate și viață privată. E usor să ne aducem aminte că nu demult a fost promovată o lege care obligă operatorii de comunicații să stocheze date despre noi pe o perioadă lungă. Ce să înțelegem din asta: înțelegem că statul pornește de la prezumpția de vinovăție și ne ține sub urmărire ca niște infractori periculoși. Este practic o legalizare a colectării de date private, o legalizare a înregistrărilor fără mandat, o întoarcere la vremurile securității.
Pe lângă asta, avem prevederi de natură penală care pot arunca în puscărie un copil care a vrut să descarce o melodie printr-un sistem de file sharing. Este inadmisibil, în condițiile în care ai voie să înregistrezi o emisiune de la TV, când toate firmele de cablu încep să introducă receivere cu DVR speciale pentru înregistrări, ând CD sau DVD writerele îți pot face o copie a CD-ului sau DVD-ului favorit care se deteriorează…
Pentru mai multe discuții vă aștept în forum.