Partidele Piraților retransmit Wikileaks pentru a sprijini “whistleblowing” în toată lumea

Partidele Piraților din întreaga lume, inclusiv Partidul Piraților din România, au reafirmat astăzi opțiunea lor privind susținerea acțiunilor de semnalare a neregulilor la nivel mondial. Îngrijorate de atingerile aduse libertății de informare, de opinie și a presei, Partidele Piraților au decis într-o rezoluție comună să facă Wikileaks disponibil pe o infrastructură comună tip “oglindă” la nivel mondial. Copiile vor garanta că publicarea notelor diplomatice ale SUA poate continua iar cele publicate anterior vor rămâne online.
Infrastructura creată de către Partidele Piraților găzduiește acum conținutul Wikileaks în sine, nu doar redirecționează traficul la un server principal.
Subliniem faptul că această decizie nu înseamnă că susținem în mod specific organizația Wikileaks. Vom pune de asemenea această platformă și la dispoziția altor inițiative de semnalare a neregulilor care trebuie să se asigure că informațiile nu sunt șterse sau blocate.
Proiectul actual include Partidele Piraților din numeroase țări și mai multe partide se alătură în fiecare moment. Infrastructura este construită în așa fel încât ștergerea sau blocarea unor părți din ea nu va afecta disponibilitatea  informațiilor ca întreg.
Aceasta este lupta pentru libertățile fundamentale pe internet. Nu vom accepta încercările guvernelor lumii de a restricționa accesul la presă liberă și restrânge libertatea de exprimare.