Parlamentul European: Mizerie totală!

Ne mirăm de „securitatea” noastră dar stai să vezi ce se întâmplă la Farul Democrației Contemporane, Parlamentul European!

Ne îndemnăm unii pe alții, în diverse situații, să trimitem emailuri europarlamentarilor, cu ocazia unor campanii civice privind adoptarea prin vot a unor regulamente sau recomandări.

Astfel, săptămâna viitoare vor fi supuse votului niște reglementări care vizează „interzicerea oricărei forme de pornografie în media”. Asta include și media online, bine înțeles. Problema e veche și se reia din când în când, mizându-se pe neatenția societății civile și trecerea unor reglementări care vor permite cenzura „de voie”. Numai că și de data aceasta Partidul Pirat a fost vigilent, și nu a fost singurul!

Cel mai atent la această încercare a fost Christian Engstrom, unul din cei doi europarlamentari membrii ai Partidului Pirat. El a postat pe blogul lui o descriere a situației și un îndemn către cetățenii europeni să trimit emailuri către europarlamentarii lor prin care să-i atenționeze asupra unor prevederi absurde și excesive din acest Regulament.

A doua zi după această postare, Cristian Engstrom a primit, până la prânz, cam 350 de emailuri. Apoi, după ora 12, nu a mai primit niciunul. Cel puțin ciudat, așa că a întrebat la compartimentul IT a Parlamentului European dacă nu cumva e o defecțiune.

și a primit următorul răspuns stupefiant:

The IT department of the European Parliament is blocking the delivery of the emails on this issue, after some members of the parliament complained about getting emails from citizens.”

Împreunș cu Cristian Engstrom, cu Amelia Andersdotter, și cu o lume întreagă RĂMÂNEM CU GURA CĂSCATĂ!!!

Încă năuci și, încercăm să protestăm: Cristian a trimis o scrisoare prin care cere lămuriri Președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, băieții de la Fight for the Future au pornit O CAMPANIE.

Noi, aici în România, nu ne mai mirăm de nimic, nu mai credem nimic, nu mai sperăm nimic.

Nu de la ăștia.

eu