Nume: Julian Paul Assange, Profesia: Jurnalist

„Oferă un cal celui care spune adevărul; va avea nevoie de el pentru a scăpa”.- Proverb arab

Care-i treaba cu acest „Julian Assange”?

Să pornim de la crimele președinților americani:

 

Un vagabond 

în copilărie, un hacker în adolescență

și care trăiește mereu la limită , Julian Assange , cofondator WikiLeaks , este personajul controversat pe care oamenii îl iubesc și pe care guvernele îl urăsc. Acest editor australian, jurnalist și redactor-șef al site-ului avertizorilor, și-a păstrat convingerea că publicarea faptelor îmbunătățește transparența și un control mai bun duce la reducerea corupției și la democrații mai puternice. Pe 3 iulie, acest editor multi-talentat-hacker și-a sărbătorit cea de  a 50 – a aniversare , dar este greu de spus unde și cum, sărmanul!

Nume: Julian Paul Assange
Data nașterii: 3 iulie 1971
Naționalitate: australian

Născut în Australia, din părinți un-fel-de-nomazi, a frecventat 37 de școli diferite.  Mulți ani mai târziu, Julian Assange a căutat refugiu la Ambasada Ecuadorului din Londra, în 19 iunie 2012, și s-a adăpostit acolo timp de aproape 7 ani, înainte ca Ecuadorul să-i încheie azilul , invocând motive de comportament indisciplinat, la 12 aprilie 2019. Acum, după ce a fost preluat în cătușe sub custodia poliției britanice, Assange este în continuare revendicat de autoritățile SUA, care fac presiuni asupra Londrei, pentru a-l extrăda și pentru a-l confrunta cu acuzații terminative în SUA.

Câte ceva despre Julian Assange

  1. Julian a studiat matematică, fizică și programare la Central Queensland University în 1994 și la Universitatea din Melbourne între 2003-2006, dar nu și-a finalizat diploma.
  2. Dezamăgit de orientarea profesională impusă de Universitate, Assange a obiectat față de colaborarea acesteia cu armata, pentru care studenții pregăteau proiecte informatice.
  3. În 1987, Julian a început aă fie activ ca hacker, sub numele Mendax.
  4. A format International Subversives, un grup de hacking etic împreună cu alți doi băieți, cunoscuți sub numele de Trax și Prime Suspect (nume de cod).
  5. El și grupul său au atacat Pentagonul, Marina SUA și alte facilități ale Departamentului Apărării al SUA; organizații guvernamentale precum NASA, MILNET și Comisia pentru telecomunicații de peste mări din Australia; companii private precum Citibank, Lockheed Martin, Motorola, Panasonic și Xerox; și instituții de învățământ precum Universitatea Națională Australiană, Universitatea La Trobe și Institutul de Cercetare Stanford al Universității Stanford.
  6. În aceeași perioadă este co-autor al „ Underground: Tales of Hacking ”, o carte despre hacking.
  7. A fost prins penetrând terminalul principal din Melbourne al Nortel, o firmă multinațională canadiană de telecomunicații, în septembrie 1991, infracțiune pentru care a fost chemat în instanță.
  8. În 1993, Julian Assange a dat sfaturi tehnice Unității de Exploatare a Copilului din Poliția orașului Victoria.
  9. În același an, a fost implicat în înființarea Rețelei de acces public Suburbia , unul dintre primele sisteme de internet publice gratuite din Australia, care furnizează servicii web, shell, IRC, e-mail și mai multe servicii pentru grupuri non-profit și persoane fizice.
  10. A fost acuzat de 31 de acte de piraterie și infracțiuni conexe în 1994, a pledat vinovat la 25 de acuzații în decembrie 1996, la șase s-a renunțat. În mod comic, Julian chiar a spart computere pentru a monitoriza ancheta Poliției Federale Australiene asupra propriului său caz de hacking.
  11. În 1996, Julian Assange a conceput „ Best of Security ”, un site web care oferă sfaturi privind securitatea computerelor,  care avea 5.000 de abonați .
  12. În 1997 a contribuit cu cercetări pentru „ Suelette Dreyfus’s Underground ”, o carte despre hackerii australieni, inclusiv subversivele internaționale.
  13. În 1998, a co-fondat compania Earthmen Technology, cu scopul de a dezvolta „tehnologii de detectare a intruziunilor în rețea”.
  14. În 1999, a înregistrat domeniul leaks.org, dar nu a făcut nimic cu el. Astăzi este deținut de Andreas Fink, CEO și proprietar al Backbone ehf, furnizor de Internet din Islanda.
  15. În 2000, a programat Surfraw, o interfață de linie de comandă pentru motoarele de căutare bazate pe web care este acum licențiat în domeniul public, găzduit ca parte a proiectului Debian.
  16. Publicația controversată „de presă liberă și fără restricții”, WikiLeaks , a fost lansată oficial în 2007 în Suedia dar la scurt timp a fost dat afară de acolo datorită legilor puternice ale țării care protejează anonimatul unei persoane.
  17. Wikileaksa fost în continuă mișcare, cu perioade în Kenya, Tanzania, Egipt, Franța și Germania (2007-2008); Austria, Spania, Malaezia și Danemarca (2009); și Islanda, Statele Unite, Norvegia, Australia, Belgia, Suedia și Regatul Unit (2010).
  18. Pentru meritele sale ca activist al Internetului a câștigat titlul „Persoana anului” de către Reader’s Choice  al publicației Time, în 2010.
  19. La 26 septembrie 2012, Julian a susținut un discurs , prin satelit, într-o sală de conferințe a Organizației Națiunilor Unite, cerând guvernului SUA să pună capăt acțiunilor împotriva lui și a site-ului WikiLeaks.
  20. Julian Assange a discutat cu niște oameni faimoși în timp ce era la ambasadă, pentru a strânge bani pentru WikiLeaks.
  21. Cartea sa, „Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet”, a fost lansată în noiembrie 2012.
  22. În 2016, Assange a fost din nou în centrul atenției după ce Wikileaks a publicat mii de e-mailuri ale candidatul la președinția SUA Hillary Clinton și ale Comitetului Național Democrat, despre care se crede că le-a afectat alegerile .

După 6 ani de protecție în ambasada din vestul Londrei, Julian a început să se confrunte cu presiunea crescândă a contribuabililor britanici care făceau lobby pentru a i se opri protecța. Contribuabilii susțineau că în fiecare zi se cheltuiau aproximativ 14.000 de dolari cu pândirea lui Julian. În primii trei ani de azil în Ambasada Ecuadorului, se pare că s-au cheltuit 18 milioane de dolari din bani pentru contribuabililor, pentru a asigura supravegherea lui Julian.

În cele din urmă, pe 12 aprilie 2019, poliția britanică a l-a scos pe Jullian Assange din ambasada Ecuadorului după ce Lenin Moreno, președintele Ecuadorului, a decis să pună capăt azilului, acuzându-l pe acesta că folosește ambasada ca „ centru de spionaj ”.

În ianuarie 2021, Departamentul de Justiție al SUA s-a confruntat cu un eșec în eforturile sale de a-l extrage Assange în SUA. Un judecător britanic s-a pronunțat împotriva extrădării, deși a refuzat cererea de cauțiune.

De atunci logodnica lui Assange, Stella Moris, face eforturi constante pentru a obține cauțiune pentru Assange, află acum în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh din Londra.

Când vorbim despre Julian Assange,

nu putem rata nici câteva fapte interesante despre WikiLeaks . Iată trei+unu:

1) WikiLeaks este un proiect al Sunshine Press și al unui grup global independent de oameni, cu o dedicare îndelungată față de ideea unei prese gratuite și a transparenței în societate și nu vreun front pentru vreo agenție de informații sau guvern, în ciuda unor zvonuri false.

2) WikiLeaks a câștigat toate atacurile legale (și ilegale), inclusiv cele ale Pentagonului, ale Biroului de securitate publică al Chinei, ale fostului președinte al Keniei, ale premierului Bermudelor, ale Scientologilor, ale Bisericilor Catolice și Mormone, ale celei mai mari bănci private elvețiene și ale companiilor rusești.

3) WikiLeaks a lansat mai multe documente secrete de informații decât toată presa din restul lumii.

4) Finanțat prin donații , Wikileaks a primit în medie 20.000 de euro pe lună doar prin PayPal în 2010 și a ajuns la aproximativ 1.000 de euro pe zi până la jumătatea anului 2013.

Ajuns la 50 de ani, ne dorim să rămână vizionarul revoluționar pe care îl știm, inspirându-ne în strădaniile noastre de a expune și opri corupția.

Aceasta este despre expunerea corupției.

Acest lucru se referă la terminarea corupției.

Acest lucru este despre responsabilitate.

Este vorba atât despre dreapta cât și despre stânga.

Aceasta nu este o bătălie ideologică pentru niște principii fiscale.

Aceasta este despre o cabală care există peste tot, pe toate părțile. Aceasta se referă la o stare de supraveghere globală care vrea să ne desființeze drepturile absolute și să ne fixeze ca active în contracte futures.
Este vorba despre persoanele aflate în poziții de putere care vă trafichează și vă pradă copii; care vor continua să facă acest lucru, dacă le permitem.

Nu vă întoarceți în retorică și în behăieli. Nu acum, nu după ce ați ajuns în halul acesta.

LUPTĂ.
LUPTAM IMPREUNA.
------------
În orice război, strategia este o necesitate.

Să obținem eliberarea lui Assange este cea mai bună modalitate de a obține un avantaj clar față de inamicul vostru. Fiți atenți pe cine urmăresc ei. Fiți atenți asupra cui asmut lătrătorii din presă.
Fiți atenți la modul în care vă țin ocupați și distrași în probleme pe care nu le puteți influența.

Fără Julian Assange nu ați fi știut niciodată despre crimele de război comise în Afganistan, despre supravegherea ilegală utilizată împotriva dvs.; despre politicienii corupți de la putere și despre afacerile lor.
Assange și-a sacrificat libertatea pentru a vă oferi o șansă în lupta împotriva statului profund.

Acum este momentul să intrați în această luptă.
Dacă vă dați seama de importanța expunerii efective a corupției faceți acest gest simplu: apelați Departamentul de Justiție al SUA și cereți-i să elibereze pe Julian Assange. Nu vă temeți, nu veți păți nimic rău, doar vă veți simți mai bine, cu sentimentul că ați făcut tot ce se putea face din perspectiva dvs.

Vocea dvs. contează mai mult decât credeți, așa că utilizați-o pentru a ajuta la schimbarea lumii.

DOJ Comment Line:
(+1) 202-353-1555

DOJ Main Switchboard:
(+1) 202-514-2000