Niște rupți-n-cur vor să distrugă Internetul?

Am închis situl partidulpirat.ro pentru 3 zile. De astăzi 21 martie până în 23 martie ne alăturăm celor care vor să atragă atenția asupra pericolelor pe care le aduce o propunere de directivă pe zona drepturilor de autor, care propune prin Articolul 11 și Articolul 13 măsuri care pot aduc atingeri dezastruoase asupra libertății Internetului.


Vezi Wikipedia în germană, cehă, slovacă și daneză

Propunerea de directivă se va vota în Parlamentul European pe 26 martie 2019, aceasta fiind ultima șansă când se va putea acționa pentru evitarea adoptării un act normativ – cu dezastruoasele efecte negative evidențiate de o pleiadă de personalități – de la profesori de copyright  pînă la Sir Tim Berners Lee, creatorul WWW și Raportorul ONU pe libertate de exprimare, David Kaye.

 Mesajul PIRAT e așa


Internetul are 3 părinți. Ei sunt:
1. Winton Cerf care a făcut posibilă comunicarea între niște baze de date, pe când lucra la DARPA
2. Tim Berners Lee care a pus la punct un set de reguli (protocoale) care să facă această comunicare posibilă, pe când lucra la CERN
3. Utilizatorul colectiv care a contribuit masiv la dezvoltarea și îmbunătățirea descoperirilor celor 2 de mai sus.

Dezvoltarea rapidă a Internetului s-a datorat faptului că accesul la documentația protocoalelor obligatorii a fost și este liber și gratuit, atât Cerf cât și Lee renunțând să-și patenteze descoperirile

Acuma vin niște rupți în cur la Parlamentul European și vor să pună căpăstru fiscal pe munca altora. Nu putem permite așa ceva, dacă se va întâmpla înseamnă că am acceptat și suntem părtași.

De aceea, te rugăm:

Informează-te la SaveYourInternet.eu!