NEO

Motto:
SOCRATE: Deci și în cel care nu știe există păreri adevărate chiar cu privire la lucrurile pe care el nu le știe, nu?
MENON: Pare neîndoielnic.
SOCRATE: Deocamdată aceste păreri au început să răsară în el ca prin vis…”
PLATON, Menon, 85 c.

 

Azi, sâmbătă 20 Septembrie 2014 Victor Ponta, prim-ministru român și președinte de partid împlinește 42 de ani. Cu această ocazie cineva (!!) a gândit o amplă adunare festivistă cu participarea unor zeci de mii de persoane, pe cel mai mare stadion din România.

PSD face din ziua de naștere a candidatului Ponta un eveniment care amintește de sărbătorile naziste, apoi de sărbătorile comuniste.

Amestecarea datelor personale ale acestuia cu rolul politic pentru care a fost ales ne indică pre-pararea unei ideograme a liderului total, de cursă lungă, cu apropierea divinului: Nașterea Domnului- Nașterea Domnitorului. Așezarea bietului Ponta pe soclul mitic al Conducătorului mixat în holograme istorice poate va declanșa în sânul imaginarului colectiv al babelor o oarecare moleculă de religiozitate, iar în bicepșii inepților avizi după putere niște secvențe dopamino-transcedentale de ziua a șaptea..

swartzeneger gif

Curios cum mânuitorii zilelor noastre pot crede că falsele credințe mai pot genera resurse de manipulare. Ce efect social poate avea încercarea de a crea o neo-credință, un neo-imaginar colectiv acolo unde minciuna a fost lăsată să zburde în curu gol pe bulevarde, acolo unde dezamăgirea e singura formă de design comportamental.

Încercarea de a aduce în fața noastră o Neo-Ideogramă a Puterii  este greșită, momentul este depășit, aparține secolului și mileniului trecut și este caracteristic haosului -ca o entitate care produce un anumit fel de ordine, și anume ordinea formelor goale de informații.

Puterea se află în informație, sacrul a ieșit cu totul din sfera religiei. Câte babe și câți bicepși va aduna președintele Ponta și dacă -i va aduna CE VA FACE CU EI?

Berlin, Wahlversammlung der NSDAP im Sportpalast