Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

La vot, Pe cai!

„De ce să votăm?” „Pe cine să votăm?” „Ce crezi și speri că va aduce votul tău României” sunt întrebări care ascund în spatele cuvintelor un interes vădit al celor care întreabă pentru a măsura.. ceea ce eu numesc Dinamica Valorii de Piață a Apatiei.
Iată ce învață manipulatorii politici de la cei care nu votează: NIMIC.
Dacă nu participi la vot pentru că ești dezamăgit de cei pe care i-ai ales, dezgustat de apucături precum minciuna, loviturile sub centură, promisiuni haotice.. sau pur și simplu ai hotărât să nu intri în joc, ei bine, ai optat pentru o Valoare de Piață egală cu zero. Scopul manipulatorilor politici nu este acela de a te aduce la vot. Unicul lucru care îi interesează este să adune mai multe voturi decât ceilalți candidați. Drept care vor face orice pentru a fi pe placul celor care merg la vot -restul sunt invizibili pentru ei, nulități absolute. Așa cum măcelarii nu vor face nici un efort pentru vegetarienii care nu le trec pragul, politicienii cu găștile lor nu vor fi deloc atenți la nevoile non- votanților, călcând pe ei ca pe niște furnici nesemnificative. Magia acțiunii de a vota constă tocmai în asta: votând, optezi pentru participare, și atunci propria ta magie începe să conteze. Și vei vedea ce mult contează ! Nu-ți place nici unul dintre candidați ? Au prea multe păcate ? Asta este, votează-l pe acela care are măcar cu 1% mai puține decât ceilalți….și ca prin minune, după câteva cicluri legislative numărul celor cu păcate se va diminua semnificativ ! Unul din motivele pentru care oamenii nu participă la vot (un motiv real dar de cele mai multe ori nerostit) este acela al responsabilității: ne ferim să alegem pentru că cel ales se va dovedi nepotrivit și noi nu vrem să fim acuzați că l-am ales. Un alt motiv ar fi acela că nu ne place să pierdem, în cazul în care cel votat de noi nu ar fi ales. Ambele aceste două atitudini ignoră Valoarea de Piață a Realității: a nu participa la vot nu face ca politica să dispară. Schimbă doar atenția manipulatorilor de la cei care nu participă la cei care participă. Ieși din Apatie ! Mergi la vot în. Trage după tine și pe amicul nehotărât.

 
Astăzi 11 decembrie, suntem chemați la o acțiune de participare națională: alegerea unor persoane care vor asigura managementul țării noastre pentru o perioadă de patru ani. O alegere politică dificilă atâta timp cât ea, politica, este la urma urmei un perpetu dans între furie și consens.

Furia cere schimbare, consensul se mulțumește cu menținerea unui status qvo. Așa că adevărata alegere aici nu este a unor persoane cât a unei stări interioare: „Sunt Furios sau sunt Mulțumit?”. Mi-am pus această întrebare în timp ce-mi rădeam barba, asemeni lui Occam și am ales imediat: sunt furios.

Adevărul este că noi, bieți oameni, nu ne pricepem deloc să alegem. Sătul să piardă timpul cu nehotărârea clienților săi, Thomas Hobson, un englez care închiria cai studenților de la Cambridge a pus la punct un principiu simplu: „alege calul cel mai apropiat de ușă sau nu alege de loc”…adică ia un cal sau pleacă.

Așa că sfatul meu pentru pirați este așa: Ia un cal și pleacă.

 

 
Comments