În timp ce noi facem rău ei fac bine

 

Ce se întâmplă cu lobbyiștii în timp de calamitate?

în Ucraina și Venezuela e sânge, în Siria e măcel. Africa de Nord e amestecată cu țărșna, iarna grea face ravagii în nordul Americii, inundații fac praf jumătate din Europa, Fukushima se încăpțânează și scapă zilnic tone de apă grea în Oceanul Pacific, 80% din populația globului trăiește cotidianul scufundat întrun cocktail de lipsuri, neliniști colective și armaghedoane personale.

Și ce fac ei, puternicii, frumoșii, inteligenții posesori și posedați autolegalizați ai lumii?

Ai crede că se convertesc întru ajutorarea semenilor, că își oferă profesionalismul unor cauze umane, că pentru o secvență din timpul lumii, când se petrec catastrofe și mase largi de oameni pier sau îndură suferințe sacrifică o câtime din bogăția redundantei lor averi!

– HAHA, nu nici vorbă, ești NAIV.

Cei mai mulți stau relaxați în subsolurile luxoase și pasive ale incontinenței colective. Aici se ocupă cu strategii, cu predicții și cu serviciul de cadre. Mai ales cu serviciul de cadre: din când în când câte un lider politic, câte un om de afaceri, câte un om de presă sau vedetă de televiziune se fac nevăzuți pentru o perioadă de timp fără ca cineva să le reclame dispariția. Apar după câteva luni mai bronzați, mai sătui, mai siguri pe ei ca niciodată. Vorbirea lor este cursivă, convingerile lor sunt ferme- un fel de predicatori.

E semnul că au fost înlobbylați.

Noi cei din Partidul Pirat nu putem sta pasivi. Pretindem redistribuire echitabilă a resurselor, a culturii, a cunoașterii. Pretindem abolirea patentelor îi reforma dreptului de autor. Pretindem imperativ respectarea fără condiționări și excepții a tuturor Drepturilor Omului.

Toate acestea sunt posibile acum datorită tehnologiilor IT. Comunități imense de cetățeni ai lumii se pot autocontrola, organiza, întrajutora. Datorită imprimantelor și bio-imprimantelor 3D în doar câțiva ani se vor schimba complet atât modul de producție cât și mijloacele de producție. Acestea vor fi la îndemâna oricui –din acest motiv imensa armată de lobbyiști (doar în  K Street din Downtown Washington DC sunt înregistrați vreo câteva mii) pregătesc strategii de abordare a guvernanților, parlamentarilor, europarlamentarilor, etc cu „argumente” cât mai „convingătoare” să legifereze patentarea masivă a modelelor. Acest lucru nu trebuie să se întâmple.

(Să îndrăznescă careva să mă facă comunist, socialist, homofob sau mai știu eu ce pentru convingerile mele- îl desfid, vine dinspre lobbyiști iar numele lui este lobar!)

lobby_graphic_for_web