Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

În SUA se cere introducerea obligatorie a posibilităţii de monitorizare a comunicaţiilor

Potrivit unui anunţ al FBI, administraţia Obama va promova o iniţiativă legislativă privind obligativitatea furnizorilor de comunicații şi a producătorilor de software sau echipamente de a implementa soluţii care să permită conectarea autorităților şi monitorizarea comunicațiilor, inclusiv cele de tipul peer to peer. Vorbim practic de introducerea în reţele, echipamente şi software unor backdoors oficiale.

Deja în SUA exista o legislaţie de acest gen, dar ea era destinată în special comunicaţiilor telefonice, dar ceea ce se urmareşte acum este ca sisteme gen Blackberry, programe gen Skype sau chiar BitTorrent, site-uri precum Facebook sau Gmail, să aibă implementate funcţii care să permită monitorizarea comunicaţiilor. În susţinerea cererii, se arată că monitorizarea se va face numai în baza unui mandat, iar legea este necesară pentru că mulţi inamici ai SUA, inclusiv din afara teritoriului respectiv, folosesc aceste sisteme pentru a comunica între ei.

Pentru utilizatori, cel mai important este faptul că indiferent unde ne-am afla pe aceasta planetă Unchiul Sam vrea să aibă permanent, oficial şi în mod public posibilitatea de a ne intercepta comunicaţiile, pornind de la prezumpţia că toţi oamenii sunt potenţiali terorişti (noi bănuim că deja îşi bagă nasul în multe, dar acum vrea să legifereze prezumpţia de vinovăţie).

Sursa

 
Comments