HOW-POW: Comisia Europeană Se ÎntreACTA Pe Sine !

WOW.

După eșecul catastrofal al tratatului ACTA din plenul Uniunii  Europene, oamenii de la Comisia Europeană lansează acum, așa, fără legătură, în prag de concedii, o mică bombă de simpatie menită să explodeze pe ecranele noastre un chestionar de amor.

Tabloul este așa:

Neelie Kroes at the WEEE centre, Nairobi
Neelie Kroes at the WEEE centre, Nairobi (Photo credit: Neelie Kroes)

Doamna vice-președintă Neelie Kroes coboară un drum de munte, ținând hățurile unui cal nalb. Calul nalb este înhămat la o căruță din lemn, cu roți din lemn. Drumul este vechi, plin de hârtoape. Doamna Neelie este îmbrăcată într-o ie transparentă, brodată cu fir de aur adus de coloniștii britanici din Indii..la fiecare hârtop țâțele doamnei Neelie saltă vesel. Căruța este plină cu flori de câmp. Uneori, la hârtoape, câteva flori alunecă din căruță.

Pe această mișcare inteligentă, doamna Neelie spune:

„Bună dimineața săteni!

Noi, ăștia de la Comisia Europeană, ne-am gândit să dăm o șansă democrației. Pentru că democrațiACTA a fost serios zdruncinată de Internetul Vostru, iată, vă chemăm să vă exprimați părerea despre acest Internet al Vostru. ..Noi știm că de jdemiideani cereți ca Internetul Vostru să fie Neutru. Cu toate acestea vă rugăm, până la data de 15 octombrie 2012 să vă exprimați părerea Voastră despre Neutralitatea Internetului…”

Aici căruța se afla într-o hârtoapă adâncă. Țâțele o pleznesc pe doamna Neelie peste gură. Ea se îneac în țâțe.

Să o ajutăm, pirați, pe femeia asta să se deznece. Să-i scoatem țâța stearpă din gură: oricum, discursul ei e inutil. În schimb, efortul e lăudabil, e o mea culpa.

Să completăm încă o dată un chestionar…

Îl găsiți

 

AICI în format PDF  

AICI online pentru oameni

AICI online pentru organizații