Hadopi, prima greșală

De parcă monstruozitatea numită legea celor 3 lovituri nu era de ajuns, cei din conducerea Franței țin neapărat să ne demonstreze că inițiativa lor este fundamental greșită. Vă amintiți de CD-urile piratate de președinția franceză, de melodiile folosite fără drept, dar acelea erau anultrecut. Nici anul acesta Franța nu se dezminte.

Înalta autoritate pentru difuzarea operelor și protecția drepturilor pe Internet, ale cărui inițiale sunt tocmai HADOPI, sintagma devenită sinonimul legii celor 3 lovituri, a călcat strâmb la începutul anului.

Hadopi, s-a gândit că au nevoie de un logo și atunci de ce să nu își facă unul , scris frumos, cu un font interesant … care nu era gratuit, era destinat exclusiv France Telecom/Orange și pentru care nu au platit nimic.

Fontul folosit la realizarea logoului Hadopi se numeste „Bienvenue”, este realizat de  designerul Jean-Francois Porchez pentru France Telecom în anul 2000.  Logoul Hadopi, realizat fără acordul deținătorului dreptului, a fost deja înregistrat la Institutul Național de Proprietate Industrială (OSIM-ul lor).

Hadopi și agenția care a lucrat pentru ei au declarat ca a fost „o eroare”. Se pune acum întrebarea dacă argumentul „erorii” va funcționa și pentru cei urmariți de Hadopi.

Hadopi ai făcut prima greșală.

Sursa: Torrent Freak