Hacktivistul De Partid ori Hacktarianul Kopimi ?

Sunt „Unii” care nu pot, domnule, să stea liniștiți în pantalonii lor:

Mai întâi au inventat o limbă nouă pe care au numit-o „Cod”.

Apoi s-au dumirit  cu un Nume: „Hackeri” !

Apoi s-au înmulțit ??i au format o „Comunitate”.

Astfel nu au mai avut încotro și au perfecționat o Etică. Resul lumii- producătorii de sârme de zarzavaturi de curent de cafea de bigmac de loisir nu au înțeles apetența dețănțată a Hackerilor pentru Sursele Deschise și au făcut ce știu ei mai bine să facă: legi care să compromită accesul total la cultură.

Astfel că au inventat o mișcare politică: Partidul Pirat. Acum se pot înoda poduri conversaționale între Hackeri și Restul lumii.

Piratul nu este neaparat un Hacker dar este obligatoriu Fratele lui. Crescătorul de vite înțelege că Hackerul este acela care i-a dezvăluit modul în care Monsanto îl exploatează și înțelege acum cât rău poate face intenția ACTA.

Și pentru că fiecare Om Viu și fiecare Om Mort sunt purtătorii unor informații unice care ajung mai devreme sau mai târziu la îndemâna Hackerilor, pentru a se risipi îndoiala esoterică asupra intențiilor acestora, s-a-ntrupat în ființă, făcută și nu născută, 😆 „Biserica Kopimi”.

Toate acestea s-au petrecut pe neobservate, în joacă, cu o nesimțită libertate, fără ajutorul filozofilor, fără banii corporațiilor, în minunata scenografie virtuală a Internetului, pe parcursul a vreo 10 ani !