Forumul Economic Mondial propune o nouă formă de supraveghere – transformarea bătăilor inimii într-un ID digital
Forumul Economic Mondial (WEF), care ne-a oferit conceptul „The Great Reset”, se află din nou în treabă, „întrezărind” în viitor, încercând de această dată să prezică consecințele răspunsului la pandemie.
WEF s-a chinuit să creeze un videoclip care să ilustreze o scriere de pe site-ul său care vorbește despre ceea ce organizația numește efectele pe termen lung ale pandemiei COVID, le împarte în cinci categorii și subliniază rolul central al „transformării digitale” care afectează economiile, oamenii și guvernele.
O nouă formă inovatoare de supraveghere masivă invazivă are caracteristici trecătoare într-una dintre categoriile acestor efecte pe termen lung.
Predicțiile se referă la modul în care lucrătorii de birou forțați acum să lucreze de la distanță vor trăi și vor lucra în viitor, și sugerează că oamenii vor fi tot mai încorsetați și constrânși fizic în activitățile lor zilnice de limitarea prin „spațiile de 15 minute (depărtare de casă)”, cum ar fi restaurantele și sălile de sport pe care le vom frecventa probabil în viitor.
Alte puncte se referă la creșterea livrărilor de alimente acasă (home delivery) și la ceea ce WEF, care a făcut în acest sens echipă cu firma americană de consultanță Cognizant, numește „bucătării fantomă”, apoi viitorul educației, despre care se spune că ar fi probabil un hibrid între educația la domiciliu și al participării fizice în școli.
Dar ceea ce este deosebit de interesant este modul în care WEF vede viitorul securității: folosirea unui negândit-până-acum marker biometric unic: bătăile inimii umane.
Această tehnologie a fost deja dezvoltată de Pentagon , care a produs un dispozitiv pentru a identifica raportările care pot oferi semnătura cardiacă a unei persoane. Acest lucru a fost dezvoltat la cererea Forțelor Speciale SUA, care doreau să-și poată identifica dușmanii de până la 200 de metri distanță.
Dar în viitor, așa cum a prezis WEF, „dușmanul” va fi toată lumea – nu numai țintele de securitate, ci și, de exemplu, „cumpărătorii înscriși în momentul intrării într-un magazin, pentru a-și personaliza vizita”.
Dispozitivul, un laser cu infraroșu, va ajuta, de asemenea, la depășirea problemei identificării celor care vor fi obligați să poarte măști, care ar putea păcăli sistemele de recunoaștere facială de supraveghere în masă existente deja peste tot.
Apoi, este „avantajul” utilizării pe rază lungă a acestor lasere. Astăzi este aplicabilă pe o distanță de 650 de metri – dar așa cum a remarcat în 2019 Steward Remaly de la Biroului de Asistență Tehnică pentru Combaterea Terorismului Pentagonului, „nu vreau să spun că veți putea face acest lucru din spațiu, dar vor fi posibile distanțe mai mari”.