FBI: fii cuminte, altfel te sparg!

Stupefiant, democrații lui Biden au trecut la atac:

FBI tocmai a primit permisiunea de a sparge calculatoare private fără consimțământul proprietarului astfel încât „să poată lupta împotriva hackerilor”!

Foarte bine! Cu toate că suntem o mână de oameni care ne răcim gura, de mai mulți ani deja, repetând cu fiecare ocazie:  „nu hackerul e ăla rău, inculților, nu mai puneți anatema pe această ocupație nobilă!”, suntem de acord că lucrurile au luat-o razna. Dar asta pentru că ei, guvernanții de peste tot, folosesc Internetul pe post de armă. Și când ești la război găsești mercenari câți vrei pe câți bani ai. Așa că au amestecat Internetul oamenilor cu războaiele și mizeriile lor de afaceri.

Iar acum ne lămuresc că așa trebuie. Rob Joyce, directorul de securitate cibernetică al NSA, din bășina creierului său:

securitatea cibernetică este securitatea națională.

O fi, dar cum s-a ajuns aici?

Oare nu e responsabilitatea guvernului SUA, angajat în războaie, spionaje și tot felul de aranjamente ale luptei electorale să asigure securitatea cibernetică a Internetului?

NU, administrațiile care s-au succedat la conducerea SUA au avut alte griji, le cunoaștem de la domnul Snowden, iar paza a fost în mare parte lăsată la sectorul privat.

Cea mai mare parte din infrastructura critică a SUA, care include rețelele de calculatoare, se află în mâini private. Iar aceste companii private nu au făcut întotdeauna investițiile necesare pentru a-și proteja clienții. Caz în care ne întrebăm dacă a existat un eșec al pieței în materie de securitate cibernetică în care stimulentele economice nu au fost suficiente pentru a avea ca rezultat o apărare cibernetică adecvată.

Prin recentele acțiuni ale FBI, administrația Biden recunoaște implicit un astfel de eșec al pieței. Dar nu contează pentru noi, oamenii techno-sclavi, important este să ne spălăm pe mâini, să ne distanțăm și să ne vaccinăm.