Fața lui Pute si e Rea

Astăzi , 28 ianuarie, e o sărbătoare mai ascunsă. Puțină lume o știe, și mai puțină o suportă: Ziua europeană a Protecției  Datelor (Personale). Inventată în 2006 la Parlamentul European, această srbătoare este pentru sacerdoții Internetului la fel de importantă ca învierea pentru creștini. Să explic:

Fiecare om își poartă în memorie propria mitologie, pe care o dantelează cu grijă din firul unui culoar al trecerii: vorbește la telefon, împrumută o carte, călătorește, se internează într-un spital, face un chef, cumpără un medicament, plăteăte o taxă, are un litigiu, navighează pe Internet sau poate pur și simplu se plimbă prin Piața Orașului. 

Viață, fapte diverse, nimic important, o mitologie personală.

Cu toate acestea, mii de „ochi” înregistrează fiecare mișcare a noastră. Fiecare acțiune, fiecare gest, fiecare lacrimă, fiecare manevră a intimității care nu ne rușinează. Tehnologia digitală, cea care a făcut posibilă solidarizarea culturală și echivalarea capacităților unei generații întregi are și această „defecțiune”, de a reține absolut totul, de a nu uita nimic, nici un detaliu, nici un micron, nici un Unu, nici un Zero.

O vulnerabilitate care, desigur, nu scapă neinstrumentată în concertul celor care dețin și mențin Pute-Rea.

Răul nu dispare, ne-a învățat povestea exemplar a lui Noosferatu- care se întrupează la nesfârșit în chipuri noi. Și fiecare nou chip al răului succede pe o panoplie a ororilor unui expert al genocidului. Aceasta e fața celui care profită de breșa care face posibil abuzul celui care se înghesuie să ocupe scaunul puterii: scârbosă, hidoasă, de nesuportat!

Pentru că Pute și e Rea.

tumblr_mc77xrXJEy1rf089no1_400