Elon Musk, un ucigaș

Putem fi fericiți, noi ăștia născuți în anii războiului rece, ne-am distrat. Comunisme, dictatori, capitalisme de prost gust, faraonisme tech și atâtea altele. Dar sigur, acestea au fost necesare pentru a asigura contrastul pentru cele câteva momente de libertate pură.

Nu mai pupați așa ceva, voi ăștia care acuma deschideți ochii. Sunteți deja vaccinați, aranjați.

Internetul este în curs de exterminare, unul din ucigași e marțianul ăsta, Elon Musk. E foarte tare marțianu, e atât de tare:

„Echipa Starlink a anunțat că, dacă oamenii încearcă să pirateze în mod deschis filme pe serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX, atunci trebuie să fie pregătit să primească un avertisment de la companie cerându-vă să vă opriți. Starlink este o inițiativă a SpaceX cu scopul de a furniza Internet din spațiu. Recent, au lansat primii 60 de sateliți de producție a aproape 12.000 de nave spațiale planificate pe o orbită joasă deasupra Pământului.

Weekendul trecut, un abonat curios Starlink a testat dacă SpaceX își aplică politica împotriva descărcării de conținut protejat prin drepturi de autor. Abonatul, „substrate-97”, a primit într-adevăr notificarea de avertizare privind pirateria și a postat același lucru de la SpaceX pe Reddit. „Trebuie să insistăm ca dvs. și / sau alte persoane care utilizează serviciul dvs. Starlink să vă abțineți de la descărcări ilegale de conținut protejat prin drepturi de autor”, se spune în aviz. „Descărcarea materialelor protejate prin drepturi de autor fără licență poate duce la suspendarea sau încetarea serviciului dvs. și vă poate pune în pericol acțiunea în justiție a proprietarului de conținut”, se arată în declarație.

Mai mult, Starlink poate încerca, de asemenea, să oprească pirateria dacă ISP detectează o descărcare pentru un film bootleg. Compania va trimite imediat un avertisment automat către abonatul contravențional. Dacă ISP recunoaște o descărcare pentru un film cu drepturi de autor, furnizorul poate emite automat o notificare de avertizare către abonatul care a comis infracțiunea.

Vorbind despre specificitatea Starlink: se datorează unei constelației mari de sateliți plantați pe orbitele joase ale Pământului. Starlink își propune să ofere internet de mare viteză cu latență scăzută, adică timpi scurți de întârziere în semnal, în vreme ce ceilalți sateliți care furnizează servicii de internet sunt situați pe orbitele superioare, cunoscute sub numele de orbite geostaționare, și sunt la o distanță de aproximativ 22.000 mile deasupra ecuatorului.”

Citat preluat.