Don Tapscott: 4 principii pentru O Lume Deschisă

 

Don Tapscott este profesor de management la Rotman School of Management, Universitatea din Toronto și face parte din elita mondială a autorităților în domeniul inovației, media, globalizare și impact economico-social al tehnologiilor asupra lumii afacerilor și societății.

Autor sau co-autor a 14 cărți, Tapscott a scris în 1992 best sellerul Paradigm Shift. Cartea lui din 1995, The Digital Economy axamina natura transformațională a Internetului , iar în Growing Up Digital definea Generația Netului și „ruperea digitală”. Din 2000 încoace se dedică impactului pe care Internetul îl are asupra economicului, introducând conceptul de „the business web” În lucrările The Naked Corporation (2002), Wikinomics: How Mass Collaboration Changes Everything(2007) și Grown Up Digital (2009). Cea mai nouă lucrare a lui, Macrowikinomics: Rebooting Business a fost catalogată de Huffington Post ca fiind „nimic mai mult decât un plan de reparații pentru o lume stricată”.

Când nu joacă rolul de Cyber- Guru, cântă la keyboards în trupa Man In Suits (MIS) din Toronto

Don Tapscott este prezent și în librăriile românești cu două excelente traduceri ale lucrărilor Growing Up Digital (Crescuți Digital)  și Wikinomics: How Mass Collaboration Changes Everything (Wikinomics: Cultura colaborării în masă), la editura PUBLICA.

***