Dedicație: Grupul IT-iștilor

Motto:

Am un gust amar în gură..o fi de la berea fără alcol?

-Mă duc la congelator să-mi torn o palincă.

 

Mi s-a întâmplat de câteva ori în decursul timpului să postez câte ceva în Grupul IT-iștilor, pe Facebook.

Copy_2015.03.22_001_

 

 

Postările mele aici au fost întotdeauna legate de știri din sfera de interese a IT-ului, din dorința „Connect. Communicate. Learn. Evolve.”

Am postat și astăzi, de două ori chiar, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat: ACESTA și ACESTA. Aflându-mă într-o stare de efuziune am vrut să postez și a treia oară, ceea ce chiar nu mi s-a mai întâmplat, ACESTA.

Dar ce să vezi, nu am putut, nu am fost lăsat. Verificnd, am realizat că am fost exclus din grup. Careva admin sau admini au considerat că nu sunt bun în acest grup.

Copy_2015.03.22_002_

 

Mă întreb:

– Măi, cu ce am călcat pe bec? Oare nu sunt destul de IT-ist? S-ar putea, nici UTC-ist nu am fost..și io de fapt mă simt mai mult aITist..Ori poate au aflat că sunt ăla care militează de vreo 20 de ani pentru libertatea Internetului, pentru repatrierea românilor plecați să-și ia lumea în cap și pentru scoaterea IT-ului românesc din condiția de muncă în loan…pentru că asta este, dragi IT-iști ceea ce vi se întâmplă: nu sunteți la mare distanță de intreprinderile post comuniste care au dispărut încet în moara producției corporatiste. Vin nemții să vă adune în hale cu mese de ping-pong și scrieți cod la grămadă, să vă iasă ochii din cap, măcar dacă ați ști la ce servește. Vă închideți în grup cu teama ca nu cumva să pătrundă vreun virus (unu așa ca mine, haha) și vă credeți speciali, of doamne..vă înghesuiți să studiați limbaje apoi rămâneți arhivați acolo, anchilozați în programare.

Păi nemții nici nu mai învață să scrie cod! La ce bun să-și bată capul, pentru asta sunt destui români și indieni. Nemții învață cum să vă adune în conturi de Social-Media, în pagini de Linkedin, cum să vă conducă, cum să vă repartizeze munca, cum să vă distribuie într-un start-up așa încât să vă credeți speciali.

M-ați dat afară din Grupul IT-iștilor, un grup de pe Facebook. Asta este, mereu sunt aruncat afară când la o mișcare bruscă, într-o clipă de neatenție, mi se vede pe sub bască PIRATUL.

giphy (1)