Copyright & Inovation: O Poveste Negrăită

Legea Dreptului de Autor are o mare problemă cu Inovarea .

Atât deciziile judiciare , aplicarea legii în viața privată cât și dialogul public ignoră Inovarea având doar o grijă exagerată față de efectele nocive ale încâlcării Drepturilor de Autor . De exemplu, termeni ca ” piraterie „, ” furt ” și ” website-uri sălbăticite (rogue) „, au fost în centrul dezbaterilor legate de promulgarea a două legi din Statele Unite foarte controversate: Legea Protect IP ( PIPA ) și Legea Stop Pirateriei Online ( SOPA ) . O astfel de dezbatere ignoră complet efectele ucigașe pe care le are aplicarea legii Dreptului de Autor asupra Inovării.

Chiar dacă, lucru atât de dovedit, Inovarea este cel mai important factor în creșterea economică !!

Profesorul Michael A. Carrier de la Rutgers University School of Law prezinta un studiu academic care cuprinde opiniile a 30 si ceva de nume grele din industria tehnologica p2p si din trusturile media deținătoare de drepturi de autor.

Studiul arata ca prin distrugerea NAPSTER, cartelul de entertaiment a distrus sansa unei industrii inovative legale care ar fi multumit pe toata lumea de la creatorii de content la consumatori. S-a pierdut mai mult de un deceniu intr-un razboi cu din ce in ce mai multe victime…

SSRN-id2099876

SOPA
SOPA (Photo credit: framboise)