Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

Claudiu Marginean la B1 TV: o seara televizata cu pirati si expirati

(Mulțumesc aici domnului Cătălin Striblea care a riscat să mă invite la o scurtă discuție în studioul B1 TV, unde o avea invitată pe Monica Macovei, proaspătă ca o floare după lansarea partidului ei personal M10. Aceasta a venit însoțită de un frumos bărbat, Lucian Mândruță, pe post de ridicător la fileu).

Invitat la B1 pentru a povesti despre Curtea Constituțională, PIRAT prin reprezentantul Claudiu Mărginean s-a înfuriat puțin când a fost întâmpinat cu fraza „dacă aveați windousu cu licență poate mergea mai bine…pirateria asta”. A lăsat grosolănia în gura grosolanului și s-a făcut că nu aude, încercând un dialog. La scurt timp însă, într-un efort de a o salva pe Monica Macovei din ghearele întrebării: „cum ați votat ACTA?”, grosolanul intervine cu o eroare logică: „cineva de la voi a făcut un produs pe care să-l vândă?”. Adică Partidul Pirat ar fi o cooperativă de producție…
Aici i-a plesnit vâna lui Claudiu Mărginean și a început să vorbească în limbi, aproape ungurește.
Cu toate acestea a reușit să spună mare parte din ce avea de spus, înainte de a fi repudiat..

Într-un târziu, Claudiu Mărginean a vrut să vadă cum a fost. Dar surpriză: din înregistrarea existentă online filmul se rupe exact acolo unde îi pune Monicăi Macovei întrebarea: „Cum ați votat ACTA?”. Contactat, realizatorul Cătălin Striblea a spus că probabil e o greșală tehnică și va remedia.

Nu a reușit, așa că am recreat in vitro imaginile lipsă:

 

După reclame a urmat emisiunea „Lumea lui Banciu”, o persoană de obicei simpatică prin fanfaronismul digerabil pe care-l asociază culturii mainstreamului.

…Partidul Pirat care de fapt era Partidul Internetului!
…Mărginean ăla care era un Nica…partidele care o să ne invadeze!
Banciu, un om din Târgu Muraș care stă pe un scaun în București și descrie cui îl ascultă cum percepe el lumea: internetul, partidele politice, monica macovei, partidul pirat, claudiu mărginean.
Putem înțelege din ce spune că viața în capitală e cam scumpă.

 

Ceva a rămas neîntrebat la întâlnirea mea cu Monica Macovei. Dar răspunsul ei ar fi fost așa:

 

Epilog Bonus:

 
Comments