Vrei să fii PIRAT?? Completează Formularul și trimite-l prin poștă: Partidul Pirat Romania, str. Horea nr.4, 400174 Cluj Napoca
blog

CISPA a murit. Trăiască CISPA!

Bravo, după ce a agitat spiritele câteva luni bune, se pare că CISPA a murit definitiv. Vehement contestată de Anonymous dar și de organizații civice, amenințați cu un veto al administrației prezidențiale (!), senatorii SUA au hotărât să nu voteze legea. Deocamdată, în forma actuală.

Dar să nu ne închipuim că vor abandana. Cei de la Casa Albă  au statuat nu demult că „cyber-atacurile sunt mai periculoase decât terorismul”, lucru care spune multe despre strategiile de „luptă” ale Americii. Plină la refuz cu arme pe care nu mai prea are unde să le folosească, SUA va dori să-și mențină industria de „apărare”, care dă de mâncare la o mulțime de votanți, virând spre sectorul digital, mult mai curat și mai adaptat tehnologiilor, ca să nu mai vorbim despre banii care se pot îngropa într-o asemenea afacere, fără ca cineva să le dea de urmă..

Așa că CISPA va fi trântită de podeaua Senatului și va fi spartă, asemeni Oglinzii din Crăiasa Zăpezilor lui  Hans Christian Andersen, într-o vreo 4 alte legi, care, nu-i așa, vor face diferența. Inițiatorii CISPA lucrează deja, pun cioburile în noi mozaicuri, care deocamdată au doar „nume de cod” – H.R.624, H.RES.164, S.658, S.2102!!

Luptarăm cu o Fiară, iar deacu luptavom cu jdemii…

Adică, Curat Murdar.

 
Comments