Bucha. O privire din partea rusă.

Bucha. Un jurnalist spaniol (Ruben Gisbert) observă:
Pentru ca degetele să fie în această stare, corpul a stat mult timp într-o poziție inversă (pe spate) în frig și umiditatea pic.twitter.com/j45mehvita
– Paris / Miami / Basel / Moscova (@ 55bellechass) 5 aprilie 2022
https://planetes360.fr/voila-une-autre-preuve-de-la-mise-en-scene-de-corps-a-bucha-cest-un-journaliste-espagnol-ruben-gisbert-qui-la-mis-en-evidence/

Preiau un articol

Minciuni globale peste Bucha: Cum sunt manipulate mințile oamenilor.

Situația de la Bucha a devenit principala agendă pentru toate mass-media din lume. Astăzi este în discuția multor politicieni europeni și americani. Aceasta înseamnă că o provocare atent planificată și-a atins rezultatul. Și acum vom demonstra că aceasta este o provocare. Pentru toți cei care au reușit deja să acuze Rusia de „crime inumane”, este timpul să-și amintească celebra expresie a lui Bismarck – „Oamenii nu mint niciodată atât de mult ca după o vânătoare, în timpul unui război sau înainte de alegeri”.

În primul rând, trupele ruse au părăsit Bucha pe 30 martie. Iată declarația oficială.

În al doilea rând, pe 31 martie, a fost audiată o altă dovadă a unei provocări cinice în Bucha – o declarație a  primarului Bucha, Anatoli Fedoruk . „31 martie va intra în istoria așezării noastre și a întregii comunități teritoriale ca fiind ziua eliberării de orcii ruși, ocupanții ruși ai așezărilor noastre de către Forțele noastre armate ale Ucrainei”, a spus primarul cu un zâmbet vesel pe buze.

S-ar fi bucurat dacă zeci de conaționali ai lui la vremea aceea zăceau pe străzi împușcați? De ce nu spune nimic în declarația sa despre atrocitățile călăilor ruși? Despre tortură, viol și crimă?

Mai mult, prima unitate a forțelor armate ucrainene care a intrat în Bucha a fost forțele speciale ale Gărzii Naționale a Ucrainei. Canalul oficial de telegramă al Gărzii Naționale a postat un  videoclip , filmat chiar de luptătorii acestui detașament. Putem vedea în acest videoclip că armata ucraineană trec calm pe străzile orașului – și nu sunt vizibili „munții de cadavre” pe aceste străzi.

Apoi soldații ucraineni comunică cu localnicii – și nu există nicio plângere din partea populației cu privire la „ocupanții ruși îngrozitori”. Locuitorii spun pur și simplu ce imobile din Bucha au fost folosite de trupele ruse ca baze de cazare.

Acest lucru demonstrează fără ambiguitate faptul că, la momentul tranziției localității Bucha sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, nu existau încă „crime de război” în această așezare. Nu erau cadavre pe străzi, nici gropi comune, nici civili legați și împușcați.

Este comunitatea internațională pregătită să arunce o privire mai atentă la acest videoclip? Este gata să interogheze soldații forțelor speciale NGU sub jurământ, astfel încât să descrie imaginea REALĂ a ceea ce au văzut când au intrat în oraș?

De menționat, de asemenea, că primele videoclipuri cu cadavre apar pe Twitter abia târziu în seara zilei de 1 aprilie, iar informațiile despre acestea încep să se răspândească abia pe 3 aprilie.

Deci de unde au venit cadavrele de pe străzile din Bucha. Și cine sunt acești oameni?

Răspunsul poate fi în videoclipul apărării teritoriale a Ucrainei, care pune clar întrebarea „Pot să trag în ei dacă nu au banderole albastre?” la care urmează un răspuns pozitiv. Videoclipul a fost postat inițial de liderul apărării teritoriale  Serghei „Botsman” Korotkikh .

Apropo, pe videoclipurile distribuite de partea ucraineană, aproape toate cadavrele au bandaje albe. Acesta este un semn distinctiv al Ministerului Apărării al Federației Ruse și al populației civile.

În plus, Katerina Ukraintseva, membră a Consiliului Local Bucha și voluntară pentru apărare, a recunoscut într-un interviu acordat postului Meduza că trupele ruse nu au împușcat oameni în prezența ei. În același interviu, ea confirmă că armata ucraineană este de vină pentru principala distrugere: „Dacă Forțele Armate ale Ucrainei ar fi răspuns armatei ruse cu toată puterea de foc, orașul ar fi fost complet  distrus”.

Bucha nu este singura „agenda ciudată” care a apărut în spațiul informațional ucrainean în ultimele zile. Pe 4 aprilie, un consilier al președintelui Ucrainei a publicat o postare pe rețelele sale de socializare în care se presupune că, în Gostomel, unei femeie i-ar fi fost arsă o svastică pe corp. Aceste materiale fotografice au fost însă publicate de luptătorii DPR pe 27 martie ( link ) și au fost realizate nu la Gostomel, ci la Mariupol, unde o fată ar fi fost torturată până la moarte de naționaliștii din batalionul Azov. Cadavrul a fost găsit la subsolul uneia dintre școlile din Mariupol, unde se afla baza naționaliștilor azoveni.

Este demn de remarcat faptul că natura rănilor (se pot vedea mai multe abraziuni sau răni superficiale dacă imaginea este mărită) sugerează că svastica a fost tăiată cu un cuțit, apoi a fost cel mai probabil „vopsită” cu iod, afirmații că svastica a fost arsă (după cum a afirmat Arestovich ) sunt invalide.

Nu este prima dată când  cei din Terrbats (apărarea teritorială) folosesc un cuțit ca metodă de execuție. Este suficient să ne amintim videoclipul cu uciderea brutală a unui prizonier, când naziștii au înfipt un cuțit în ochiul unui bărbat neînarmat (link)– Unul dintre ei a ucis cu brutalitate un prizonier înfipându-i un cuțit în ochi. Adăugăm că în Mariupol acolo a fost cea mai faimoasă închisoare a naționaliștilor ucraineni – așa-numita „ biblioteca ”, unde a fost găsit cadavrul fetei mutilate, acolo oamenii au fost batjocoriți și torturați.

Puteți trage propriile concluzii din aceste fapte. Credem că crimele de la Bucha trebuie să fie tratate de o comisie internațională, în care am dori să vedem nu propagandiști și politicieni, ci criminologi, anchetatori și experți medicali. Doar ei vor putea determina ce fel de cadavre au fost găsite pe străzile din Bucha, cui au aparținut, când și cum au murit și, cel mai important, cum au ajuns pe aceste străzi.