Bill Gates scrie o carte

Bill Gates a postat acest articol pe Linkedin.

Bill Gates este Dumnezeu!

 

NEWSLETTER PE LINKEDIN
Note Gates
Deschide acest articol pe LinkedIn pentru a vedea ce spun oamenii despre acest subiect. Deschide pe LinkedIn

Această organizație lucrează pentru a crea o lume fără pandemii

Imaginea de copertă a buletinului informativ

 

Coaliția pentru Pregătirea Epidemiilor lucrează pentru a se asigura că nu vom mai experimenta niciodată greutățile unei pandemii.

Iată un fapt greu de crezut: în acest moment, acum două luni, lumea nu știa încă despre varianta omicron.

Este atât remarcabil, cât și îngrozitor cât de repede omicron a devenit cauza dominantă a COVID-19 în multe țări. În doar șapte săptămâni, a dus la un număr record de cazuri și la spitalizări în întreaga lume. Încă sunt optimist că pandemia se poate termina cândva în 2022, dar mai întâi trebuie să ne confruntăm cu un virus care se răspândește mai repede decât oricare altul din istorie. ( Recent am avut o discuție bună despre asta cu profesorul de sănătate globală Devi Sridhar.)

Singura modalitate de a elimina undeva amenințarea COVID-19 este să o eliminăm peste tot.

Creșterea omicronilor a fost un memento nefericit că singura modalitate de a elimina amenințarea COVID-19 undeva este să o eliminăm peste tot. Atâta timp cât virusul continuă să circule la un nivel ridicat în unele părți ale lumii, vom fi întotdeauna expuși riscului pentru o altă variantă devastatoare. Inovațiile care vor schimba jocul – inclusiv vaccinurile și noile antivirale – vor salva vieți, dar nu vor accelera cu adevărat sfârșitul pandemiei până când nu vor fi accesibile tuturor.

De aceea, Fundația Gates își reînnoiește investiția în Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei sau CEPI. Sunt încântat să anunț un nou angajament de 150 de milioane de dolari pentru activitatea sa viitoare privind COVID și nu numai.

Fundația noastră a contribuit la crearea CEPI în 2017 pentru a accelera activitatea privind vaccinurile împotriva noilor boli infecțioase și pentru a se asigura că acele vaccinuri ajung la oamenii din cele mai sărace țări. Organizația a jucat un rol neprețuit în pandemia de COVID-19 ca unul dintre liderii COVAX, efortul global de a distribui vaccinuri în țările cu venituri mici și medii.

Ca și în cazul malariei, poliomielitei și a multor alte boli pe care fundația noastră lucrează, cheia pentru prevenirea și pregătirea pentru pandemie este să continuăm să inovăm. Cea mai semnificativă inovație a acestei pandemii sunt vaccinurile ARNm, care au fost disponibile la mai puțin de un an după identificarea virusului care provoacă COVID. CEPI a început să finanțeze eforturile de dezvoltare a vaccinurilor ARNm pentru COVID la doar câteva zile după ce virusul a fost detectat în afara Chinei continentale. (Unul dintre candidații susținuți de CEPI în ianuarie 2020 a fost Moderna.)

Dar sprijinul CEPI pentru cercetarea vaccinurilor ARNm este anterior COVID-19 – care este unul dintre motivele pentru care abordarea a avut succes. Bazele au fost puse cu ani în urmă de investiții de la guverne, companii farmaceutice și (mai recent) CEPI. Iar progresele pe care le-au susținut vor continua să aducă dividende mult după încheierea pandemiei de COVID. Platforma ARNm este deja folosită pentru a testa noi vaccinuri pentru tuberculoza și bolile malariei. Oamenii de știință lucrează din greu pentru a formula vaccinuri de ultimă generație care nu necesită atât de multe doze și nu trebuie păstrate înghețate.

În total, CEPI a investit în 14 candidati la vaccin împotriva COVID și continuă să lucreze la variante de îngrijorare și să dezvolte vaccinuri de generație următoare care ar putea proteja împotriva tuturor coronavirusurilor. De asemenea, se concentrează asupra altor șase boli cu potențial epidemic.

Nu a fost furnizat niciun text alternativ pentru această imagine

Dar crearea de noi vaccinuri nu este suficientă. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că toți cei care pot beneficia de vaccinuri au acces la ele și acolo este locul în care lumea a eșuat colectiv în răspunsul său la COVID. În timp ce cel puțin 9 miliarde de doze au fost distribuite în ultimul an, mai puțin de 1% au fost distribuite persoanelor din țările cu venituri mici. Nu are sens ca atât de mulți oameni cu risc mai scăzut de infecție din țările mai bogate să fi fost vaccinați înainte de a ajunge la cei mai vulnerabili oameni, inclusiv persoanele în vârstă, cei cu afecțiuni medicale de bază și lucrătorii din domeniul sănătății.

Trebuie să facem mai bine data viitoare când lumea se confruntă cu un agent patogen care are potențialul de a declanșa o pandemie. (În prezent scriu o carte despre ce trebuie să facă lumea pentru a preveni următoarea pandemie, care va apărea mai târziu în acest an.) Cred că lumea poate și ar trebui să fie pregătită să dezvolte un nou vaccin și să facă suficient pentru toată lumea. în lume în termen de șase luni de la detectarea unei potențiale pandemii – iar CEPI va juca un rol crucial în realizarea acestui lucru. Este un exemplu al modului în care trebuie să facem investiții acum pentru a sprijini inovațiile care vor preveni dezastrele în viitor. De exemplu, organizația sprijină eforturile de creștere a capacității de producție și a lansat recent un studiu care oferă informații valoroase despre cum putem îmbunătăți capacitățile de producție ale lumii. Acesta este tipul de investiții pe care trebuie să-l facem acum pentru a preveni dezastrele în viitor.

Și pentru că CEPI este o instituție globală mai degrabă decât una națională, se poate concentra pe asigurarea accesului tuturor, alături de alte instituții globale eficiente care au salvat milioane de vieți precum OMS, Gavi și Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, TBC și Malaria. Aceste grupuri vă vor ajuta să vă asigurați că vaccinurile nu ajung doar la cei mai mari ofertanți.

Imaginează-ți cât de diferiți ar fi fost ultimii doi ani dacă toată lumea din lume ar fi avut acces la vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19 în decurs de șase luni. Știu că este greu să ne gândim la următoarea pandemie, deoarece varianta omicron crește în întreaga lume, dar avem ocazia să ne asigurăm că lumea nu va mai experimenta niciodată această dificultate. Investiția în organizații precum CEPI este un pas important care ne aduce mai aproape de o lume fără pandemii.