Un nou Partid al Piratilor – Bulgaria

Delegați din 20 de localități bulgare, reuniți duminică la Sofia, au votat fondarea Partidului Piraților din Bulgaria, precum și structura de conducere a acestuia, și au adoptat Statutul și Programa Electorală, partidul devenind membru al Pirate Parties International (PPI).

Dat fiind faptul că originea acestui curent politic se află în mediul virtual, ierarhia partidului păstrează terminologia internetului, membri fiind împărțiți între “peeri”, “moderatori” și “administratori”. Președintele Comitetului de Inițiativă pentru formarea partidului, Anghel Todorov a fost ales Admin Național, iar împreună cu Bogomil Topov, membru al Consiliului Național, va participa la Conferința Mondială a Piraților din 16-18 aprilie ce va avea loc la Bruxelles.

Frații bulgari au fost felicitați în persoană de către Dusan Miletici de la PP Serbia, și au primit felicitări de la numeroase alte partide-surori (inclusiv de la noi) precum și de la verzii bulgari.

PP.ro se află încă în stadiul strângerii de semnături (dat fiind legea restrictivă), proces la care poți ajuta și tu. Află aici cum!

Sursă: sait PP.bg

Vezi și articolul din Adevărul