Preoția/Prehoția sau Big Brother/Pig Brother

În 14 ianuarie 2015, pe fundalul agitației stârnite de crima de la Charlie Hebdo, o întâmplare cel puțin haioasă ne-a atras atenția prin intermediul Hot-News: situl publicației online Ziarul Lumina a fost penetrat fiindu-i înlocuită fața cu următoarea imagine:

prehotia1

 

După un timp scurt situl a reapărut, viu și nevătămat, ceea ce demonstrează că atacatorii nu au avut intenția să le strice oamenilor munca. Ei au avut de transmis un mesaj, care e scris clar în două limbi, franceză și arabă, semn că oamenii nu aveau treabă directă cu românii cât, poate cu Drupalul:

drupalNinja

Consider absolut normală supărarea preoților redactori, cine nu s-ar supăra când ar avea un sit pe care te mândrețti că scula ta este scula perfectă și vine unu care intră pe sit și îți pune acolo scula lui cu mesajul ba a mea-i singura perfectă, a ta nici nu există!

Urât, nasol, neplăcut și puțin haios.

Domnul Dg preot redactor Nicolae Dascălu a simțit nevoia să publice un articol în care îți exprimă puncte de vedere, articol pe care l-am preluat în întregime și-l clonez puțin mai jos*, întru veșnica pomenire. După lecturare am tras grabnic (nu cu gloanțe) nițte concluzii:

  • Atacatorii, chiar hackeri fiind,provin din nișa fanatismului religios/manipulării politice/geostrategie. Hackerii aparțin unei categorii profesionale, așa cum inginerii aparșin și ei unei categorii profesionale. Dacă un inginer devine spărgător de seifuri pentru că el cunoaște foarte bine mecanismele acestora nu înseamnă că ingineria este echivalentă cu hoția. La fel și cu hackerii, punct.
  • Ziarul Lumina să facă bine să închidă ușa de la centrala electrică dacă iese în spațiul public, pentru că se știe că lumea este plină de jmecheri- unu poate intra să decupleze și uite, se ia Lumina. Dacă dezvoltat si intretinut de Epectasys nu a asigurat pe deplin ușile sitului sau dacă serverul pe care locuiește (ns2.trinitas.ro, ns1.trinitas.ro) nu este securizat, să știe domnii preoți că rugăciunile nu vor întări firewall-urile. Sigur, asta costă, așa că plătiți domnilor preoți, hackerii au și ei familii și nevoi și uite, merg și ei acolo unde primesc un salar bun și unde, doar voi cunoașteți cât de alunecător e spiritul săracului, se mai dau pe brază?..
  • Să intri în casa (sit) cuiva fără invitație este foarte urât. Unii intră să fure, ceea ce nu a fost cazul aici, așa că domnul dg preot redactor să retracteze acuzația de hoție. Oamenii au intrat și au pus o poză în geam, astfel că trecătorii au văzut și s-au mirat, haha. Nici măcar nu au atentat la libertatea de exprimare pentru că bieții preoți creștini din România nu ar îndrăzni pentru nimic în lume să se atingă de valorile altor religii, asta e o certitudine. Așa că subscriu amărăciunii dg preot redactor, atacul a fost nedrepte și nejustificate, dar declar inutil jumătatea din articol care se referă la furt. Pur și simplu niște bezmetici vor să se facă auziți și pentru asta exagerează pe ici, pe colo.
  • Fapta făptuitorilor darkshadow și xWARRIORtn (haha) se poate califica ca fiind o intruziune a unei persoane sau grup de persoane în spațiul intim (virtul, digital, cibernetic, etc) aparținând unei alte persoane sau altui grup de persoane. Ei au făcut exact ceea ce doresc să facă polițaii din România în baza legii B(P)ig Brother pe care cu atâta osârdie se străduiesc să o publice în Monitorul Oficial. Așa că dg preot redactor ar face bine să nu susțină legea aceasta care le dă dreptul unora să cotrobăie cum/când vor ei prin apart-amentele altora ca porcii în grădină.
  • DE UNDE AM PUTEA ȘTI NOI CĂ darkshadow șI xWARRIORtn NU SUNT DE FAPT NIȘTE POLIȚAI ROMÂNI PUȘI SĂ FACĂ ASTA PENTRU A MOTIVA NECESITATEA ACESTEI LEGI? -prea e atacul acesta ca nuca-n-perete, prea bine știm noi care sunt tehnicile de mani-pulare ??i pro-curare.

*articolul, așa cum este:

Nici o religie și nici o cultură civilizată nu consideră hoția ca pe o virtute. Porunca a opta din Decalog spune fără echivoc: SĂ nu furi, iar Coranul prevede pedepse aspre pentru cei care fură sau calomniază. Sistemele morale moderne și legislațiile civile din toate statele lumii incriminează toate modalitățile de a forța libera posesie a bunurilor de către oameni.

Furtul este o agresiune asupra proprietății și nu se limitează doar la bunurile materiale, ci se poate extinde ăi asupra proprietății intelectuale sau a bogățiilor spirituale. Așa cum nu există justificare pentru încălcarea poruncii SĂ NU UCIZI, nimeni nu poate să afirme că furturile sau tâlhăriile au vreo scuză. În zilele noastre există o categorie specială de infractori care operează în spațiul virtual al internetului. Oricât de inteligent, de bine instruit în domeniul informatic sau de dotat tehnologic ar fi cineva care atacă site-urile web, intrând prin efracție și provocând pagube materiale și morale, nu se încadrează decât în categoria hoților ordinari. În lumea civilizată, dezbaterile și confruntările de idei se fac transparent, la vedere, și nu în hățișul octeților, în ascunzișul păienjenișului informațional.

Hackerii, spărgătorii de parole și de sisteme de protecție, lucrează ca niște specialiăti, din nefericire, dar priceperea lor ar putea fi pusă în slujba unor scopuri mai folositoare tuturor. Constatăm cu tristețe că dezvoltarea tehnologică nu poate asigura, doar prin ea însăși, noblețea morală și comportamentul civilizat, sau, așa cum spunem noi în limbaj religios, iubirea aproapelui. Se adâncește prăpastia dintre perfecționarea tehnologică și deteriorarea caracterelor umane. Fără cultivarea dimensiunii spirituale, cu manifestările ei în plan social, de iertare, generozitate, onoare și respect pentru adevăr, înțelepciune și dreptate, lumea noastră este măcinată de mitul absurd al dominării celor mai slabi de către cei mai tari și al iluziei că totul este permis.

Ciber-hoția și, la modul general, ciber-infracționalitatea devin amenințări tot mai serioase pentru echilibrul social. Nu aș fi scris aceste rânduri dacă nu am fi fost și noi ținta atacurilor asupra sistemului comunicațional din ciber-spațiu al ziarului, și nu numai al ziarului, unele venite de la prieteni, altele de la dușmani declarați. Cu amărăciune, putem spune doar: Doamne, iartă-le lor că nu știu ce fac (Luca 23, 34).

Prin modul nostru de a face presă considerăm că nu aducem atingere demnității umane și încercăm, zi de zi, prin paginile tipărite și prin materialele postate pe site-ulwww.ziarullumina.ro, să cultivăm dialogul, înțelegerea și solidaritatea interumană. De aceea, considerăm atacurile asupra site-ului nostru nedrepte și nejustificate.

Dacă autoritățile civile și militare din toate statele lumii au pe agenda lor măsuri și strategii de combatere a infracțiunilor din ciber-sțiu, noi nu avem la dispoziție decât mijloacele spirituale: rugăciunea pentru luminarea minților și cuvântul care desparte lumina de întuneric și adevărul de minciuă. În același timp, cuvintele Mântuitorului răsună și ca un avertisment pentru noua lume: Iar aceasta să știți că, de ar ști stăpânul casei în care ceas vine furul, ar veghea și n-ar lăsa să i se spargă casa (Luca 12, 39).

La acest început de mileniu trezvia spirituală se prelungește și în lumea virtuală, prin întărirea firewall-urilor și înțeleaptă priveghere.

prehotia