Partidul Pirat Romania cere înscrierea în Registrul Partidelor Politice. Fără listele de susținători pretinse de lege.

În 15 decembrie 2005, un mic antrepenor IT din Suedia, Rick Falkvinge (Aripă de Vultur)  înregistrează numele domeniului piratpartiet.se  (partidul pirat) urmând ca situl care conținea formularul de adeziune pentru noul partid politic să fie lansat online pe data de 1 ianuarie 2006. În doar 36 de ore s-au primit 4725 de adeziuni, primul Partid Pirat fiind astfel înregistrat oficial în 13 februarie 2006.
A urmat o perioadă de creștere continuă care a culminat cu alegerea a doi pirați la alegerile europarlamentare din 2009. Cu acel prilej, datorită interesului acordat ciudatului partid n presa internațională, vestea unei posibile abordări a zonei politice de către activiștii dedicați apărării drepturilor netățenilor a explodat astfel că n anul 2010 se întâlnesc 39 de partide pirat din diverse țări pentru a constitui Partidul Pirat Internațional.
Printre acestea și un grup de români entuziaști care s-au cunoscut pe forumul http://partidulpiratilor.ro/forum/ lansat în iunie 2009 și care au activat sub umbrela unui ONG dedicat, Copyratul Român, prin intermediul căruia își propuseseră să înregistreze legal Partidul Pirat Romania prin îndeplinirea condițiilor impuse de Legea Partidelor .
Dar entuziasmul inițial s-a risipit rapid. Pirații români au înțeles că una din cerințele Legii Partidelor și anume aceea care impune colectarea a 25.000 de semnături de susținere contravine principiilor democrației, drepturilor omului și chiar bunului simț. Așa că au luat hotărârea să nu se facă frate cu dracu pnă trece hopul și să ceară modificarea acestei legi la Curtea Constituțională a României, la CEDO, la Comisia de la Veneția.
Pentru a ajunge acolo s-a procedat la depunerea unei cereri de înregistrare la Tribunalul București, primul pas. Dosarul este complet, mai puțin listele cerute. În locul acestora s-a depus o Cerere de sesizare a Curții Constituționale privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 19 al. 3 și art. 19 al. 1 din Legea nr. 14/2003.

Acestea sunt faptele, termenul este pe 3 iunie ora 8,30- Tribunalul București, Secția a V-a Civilă, Dosar nr. 12711/3/2014.

În cazul în care considerați că această luptă vă aparține și vouă,  așteptăm păreri și de ce nu, o întâlnire în stradă: 03 iunie 2014, Tribunalul București, începând cu ora 09:00.

62655_Birth PsychologistMIC