ITU poate desființa Internetul. VEZI CUM:

Iubesc Internetul !
Și cred că și tu îl iubești, cititorule. Gândește-te la doar câteva din lucrurile pe care ni le oferă:

  • o imensă rețea de comunicare
  • calea cea mai rapidă pentru inovație în toate domeniile
  • o platformă prin care ne putem adresa&provoca liber și direct potentaților și guvernelor
  • …și mii și mii de ore de filmulețe cu pisicuțe

Toate aceste minunății sunt posibile pentru că Internetul a fost desenat într-o formă liberă și inclusivă, astfel încât miliarde de voci găsesc o cale prin care pot exprima ceea ce au de spus, și ceea ce exprimă să se facă auzit.

Dar Internetul este în Pericol..
Va fi o întâlnire a acestor guverne în doar câteva săptâni (3-14 decembrie, Dubai) la care s-ar putea decide soarta Internetului pentru viitor, iar această decizie se va concretiza într-un Tratat Internațional Obligatoriu. Întâlnirea se numește Conferința Mondială a Comunicațiilor Internaționale- World Conference on International Telecommunications (WCIT) și este organizată de o agenție ONU aflată sub controlul guvernelor, numită Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor– International Telecommunication Union (ITU).

Dacă unele din propunerile care se vor discuta la WCIT vor fi adoptate, deciziile privind Internetul se vor lua de sus în jos, în spiritul vechii școli a opresiunii, în spatele ușilor închise. Unele propuneri vizează atribuirea de puteri autorităților- instituțiilor statului, cum îi place președintelui Bășină să le numească, prin care acestea vor putea deconecta pe cine și cînd vor ei, după bunul plac. Altele amenință dreptul la viață privată, legitimând monitorizarea și blocarea traficului online. Altele vizează impunerea unor taxe pentru accesarea conținutului. Altele discută despre limitarea vitezei de conectare.

Doar că echilibrul care menține Internetul viu este asigurat de noi, Netățenii, și el este deosebit de delicat. Dacă acest echilibru se va întrista și se va supăra, lumea va fi aruncată înapoi, în teribilul secol XX. Mașina timpului este necruțătoare cu greșelile de manevrare.

Acest lucru trebuie oprit !
Doar guvernele, prin reprezentanții trimiși acolo, au drept de vot. O țară- un vot.
Așadar avem nevoie să convingem guvernele lumii, fiecare pe al său, de necesitatea majoră de a se apleca cu maximă seriozitate asupra obligației istorice de a lupta pentru menținerea Internetului DESCHIS.

România va trimite reprezentanți prin Ministerul Comunicațiilor. În perioada aceea ne vom afla în pline alegeri, deci atenția românilor va fi canalizată spre interese strict locale. Este exact mediul propice în care jegurile umane fac jocuri murdare.

Să nu-i lăsăm.