Eveniment, 23 August 2013

keyboard

Ce este acest eveniment:O ședință extraordinară a Partidului Pirat Romania.

Se întâmplă aici https://www.facebook.com/events/424899587628819/?context=create

Cine participă: Pirați.

Invitat: Amelia Andersdotter, membru al Parlamentului Europen din partea Partidului Pirat Suedia.

Atențiune: Anumite părți ale ședinței vor fi transmise digital aicihttp://www.ustream.tv/channel/partidulpirat – de data aceasta și cu sonor..

Ce vom face la acest eveniment: Organizare, Fundamentare, Computer Club&Sesiune de bancuri, asemeni celui de mai jos.

Banc:

Un cioban pe nume NimeNea stă prăvălit pe o căpiță de trifoi undeva pe o vale îngustă în apropierea Clujului când de după niște tufe de măceș se năpustește peste el un BMW X6 negru, cu geamuri fumurii și vreo trei antene lungi ca niște undițe de pescuit păstrăvi în Amarica.

Șoferul, Bășilescu, un tip îndesat întrun costum Versace, încălțat Gucci, RayBan și cravată YSL, coboară geamul și aruncă către Nea:
„Meh, dacă-ți spun exact câte vaci și câți viței ai în ciurdă, îmi dai un vițel?”

Nea se uită la el cu un ochi, și la animale cu celălalt ochi, își bagă un pai între dinți și fonfăie:
„Dap!”

Omu oprește motoru, deschide portiera, pune Gucci pe pământ, scoate din mașină un Dell la care își conectează IPhonu și trage un surf la o pagină NASA pe Internet, unde apelează un satelit căruia îi ordonă să localizeze cu exactitate locația în care se află, pe care o pune în legătură apoi cu un alt satelit căruia îi spune să scaneze pajiștea și să afișeze o fotografie ultra hight resolution.

Apoi deschide fotografia digitală în Photoshop și o exportă rapid spre un procesor de imagini.

După câteva secunde primește pe Blackberry un email care are un link către o bază de date criptată, unde imaginea este procesată și stocată. Cu ajutorul minunatului Samsung Note-2 deschide imaginea, o privește cu un rânjet de mulțumire și o trimite wireless către mini-imprimanta HP Laser Jet fixată pe bordul de piele a BMW-ului.

„Ai exact 278 de vaci și 34 de viței” spune Bășilescu.

„Așa este. Noh, acuma tre să-ți dau ..” zice Nea.

Apoi îl privește cu gura căscată pe Bășilescu cum înșfacă un animal și îl îndeasă-, cu oarecare dificultate, în portbagajul mașinii.

După care, cu un zâmbet tâmp pe buze, spune:
„Mă, dacă-ți spun exact cu ce te ocupi, îmi dai înapoi animalu?”

Ăsta se gândește vreo două secunde apoi zice:
„Pîi da, haha. Cumsănu.”

„Ești un securist, lucrezi pentru NSA și sunt aproape sigur că porți chiloți Cătălin Botezatu.” zice Nea fără prea multă gândire ..

„Mamă, așa-i.” rămâne interzis papagalu. „Da cum pana mea ai ghicit?”

„Păi n-am ghicit.” răspunde NimeNea. „Ai apărut aici, unde nimeni nu te-a chemat. Dacă purtai chiloți Calvin Klein făceai cumva să ți se vadă. Apoi ai cerut o plată- un vițel pentru rezolvarea unei întrebari căreia îi cunoșteam răspunsul. Ai folosit echipamente de jdemii de euro ca să-ți demonstrezi superioritatea- în comparație cu mine, când de fapt habar nu ai cum ne consumăm noi, oamenii de rând,existența. Ești atât de tâmpit încât nici măcar nu știi pe ce lume trăiești: pentru că ce avem noi aici nu sunt vaci, sunt oi.”

Își scoate paiu dintre dinți, își trage masca de pe față și se răstește:

„Și acuma fă bine și dă-mi înapoi câinele..”