Cypherpunks Today

Cypherpunks este o mișcare optzecistă provenită din Cypherpunks Electronic Mailing List -o grupare de activiști care urmăreau  să dezvolte asigurarea  securității și intimității Internetului prin folosirea proactivă a criptării datelor. Printre numeroase alte proiecte dezvoltate de aceștia se evidențiază și Wikileaks. Fondatorul acestuia, Julian Assange, se află astăzi în interiorul ambasadei Ecuadorului din Londra, unde așteaptă un răspuns din partea președintelui acestei țări la cererea lui de azil politic, răspuns care va veni după sfârșitul Olimpiadei, în 12 august. El este urmărit de către oficialii SUA pentru a fi tras la răspundere pentru felul în care Wikileaks a dezvăluit pământenilor adevărul despre ipocrizia celor care conduc lumea.

Protejat în acest adăpost temporar, Julian Assange a lansat un ciclu de emisiuni-discuții foarte controversate, The World Tomorrow  preluate de  postul de televiziune Rusia Today .

Episodul 8 îi aduce n prim-plan pe trei (și cu Assange- patru) dintre cei mai importanți membrii Cypherpunks. Ei discută despre atacurile hackerilor, despre amenințarea cibernetică și despre legile care aparent sunt făcute să contracareze pirateria online dar de fapt atentează la intimitatea ți libertatea utilizatorilor Internetului.

În cele două părți ale înregistrării, Assange îi are ca interlocutori pe următorii cypherpunk-iști: