Ascultă, FACIASa, și terminăm Internetu.

Intact Media Group sare și ea la gâtul Internetului, vezi AICI.

Se pare sau e o coincidență, dar după ce sc proteveu a cerut CNA să pună poliția pe Internet, acum câteva zile s-a trezit și Fundația Facias să ceară același lucru. Dacă proteveu este deranjat că nu se uită lumea la VOYO din cauza câtorva situri, ăștia de la Fund.Facias, Butt-Face pe engleză, au treabă cu libertatea cuvântului. Oamenii, românii de acolo, sunt foarte deranjați de niște alți români care sunt admiratorii unor personaje istorice și au urcat niște situri, mai degrabă haioase dacă e să-mi spun părerea, pe Internet. Adică, măi Butt-Face, dacă un copil desenează pe un „după bloc” un simbol vechi de câteva mii de ani, dar care i-a plăcut și lui Hitler, va trebui să facem plângere la poliție și să cerem dărâmarea blocului?

Știm cu toții că Fund.Facias este jucăria electorală a românului Voiculescu și copilu de suflet al antenei3. Treaba lor. Dar nu ne-am supăra dacă ar rămâne la obiectul de activitate, scris mândru pe frontispiciu: Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului, adică ce are sula cu prefectura, Internetul cu Holocaustul, unde dai și unde crapă, zici muci și faci cruci.

Mai rămâne să apară cu o plângere și românul bâlbă DDPP, de exemplu împotriva celor care vând tricouri pe Internet, mama lor de ciocoi.

Nu credem că e cazul să trimitem și noi scrisori , ar fi un gest inutil să ne luăm în gură cu leprele. Credem că în acest caz ar fi mai degrabă treaba „intelectualilor” s-o facă. Numai că e o problemă cu intelectualii României.

Ia vedeți ce zice domnul Noam Chomsky (scuzați traducerea pe genunchi):

„..carevasăzică, dacă prin „intelectual” vrei să zici oameni care își folosesc intelectul, atunci avem foarte mulți intelectuali în societate.

Dar dacă prin „intelectual” vrei să zici oameni care sunt speciali, care se ocupă cu impunerea unor concepte, care inserează idei celor aflați la putere, și care spun tuturor cum ar trebui văzute lucrurile, și așa mai departe, ei bine, yeah, asta e altceva. Pe ăștia îi numim „intelectuali”- dar în realitate sunt mai degrabă un fel de popi seculari, a căror măreață sarcină ar fi aceea de unici depozitari ai adevărului suprem.

Așa stând lucrurile, cred că reacția anti- intelectuală a populației este o reacție sănătoasă..”