ANXIETATE/ANTICIPARE: Mergi La Vot!

Lăsând deoparte definițiile cam prea complicate ale psihologilor, putem defini Anxietatea ca fiind acea stare ciudată pe care o avem când suntem puși în preajma unei prăbușiri iminente. Când amenințările vin din toate părțile, de la buletinul meteo la  virușii care circulă liberi prin porci, păsări, finanțe, computere.
OK, ne-am obișnuit cu asta, știm de acum, suntem anxioși, se vede în arta noastră.
Dar așa loviți de soartă, din vise din cine-știe-unde, am descoperit ceva: antonimul Anxietății, Anticiparea..Am descoperit-o și acuma o rumegăm.
Când te maschezi cu Anticiparea, ți se deschide vederea: devin vizibile înălțimile. Deodată, apar versiuni de ocolire a prăbușirii. Deodată, construcția ta primește plusul de rezistență care nu era de găsit înainte.
Pe de cealaltă parte, incapabil să scapi de grimasa Anxietății, te grăbești să convertești prăbușirea semnând polițe de asigurare, cauți disperat strategii justificative care să te absolve de vina dezastrului…

Să faci un pas lateral și să urci în vehiculul Anticipării este teribil de mișto. Nu doar distractiv, ci plin de satisfacții.

Mergi la vot în 9 decembrie. Votează Bulumac Petru Cristian, un pirat înfiltrat pe lista PER Colegiul 3, București.